Print this page

Ήττα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου για την Εθνική

Written by  Σεπ 22, 2018

Για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Τενερίφη της Ισπανίας, η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 81-50 από τον ανώτερο Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα "πλήρωσε" το κακό ξεκίνημα σε άμυνα και επίθεση (δέχτηκε 51 πόντους και πέτυχε μόλις 25 στο πρώτο ημίχρονο) και βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έτρεξε ένα σερί 10-4 ωστόσο η διαφορά είχε πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον αντίπαλο με το τελικό 50-81 να έρχεται φυσιολογικά.

Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα ήταν η Εβίνα Μάλτση με 14 πόντους ενώ 10 πέτυχε η Φασούλα και 8 η Παυλοπούλου.

Το παιχνίδι:

Η Ελλάδα ξεκίνησε την αναμέτρησης με τις Λύμουρα, Σπυριδοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου και Σπανού στη αρχική πεντάδα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Καναδάς ήταν αυτός  που ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 5-0. Η Ελλάδα μείωσε με τρίποντο της Μάλτση.  Έπειτα από ένα νεκρό τρίλεπτο η Εθνική βρήκε σκορ από ασίστ της Λύμουρα στην Μάλτση. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις του Καναδά γινόντουσαν στο ζωγραφιστό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φορτωθεί η Ελληνική ομάδα γρήγορα με 5 φάουλ. Οι αντίπαλες προσπάθησαν να τρέξουν σε ανοιχτό γήπεδο αλλά η Ελλάδα είχε γρήγορες επιστροφές. Ο Κώστας Κεραμιδάς γύρισε την άμυνα από μαν του μαν σε ζώνη καθώς ο Καναδάς έβρισκε λύσεις με πολλούς τρόπους. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 10-23 υπέρ του Καναδά.

Η ομάδα της Λίζα Θωμαϊδης συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το πόδι πατημένο στο γκάζι με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση αγωνιστικά λεπτά ώστε η Εθνική ομάδα να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι στη δεύτερη περίοδο. Μοναδική αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα η Εβίνα Μάλτση. Ο προπονητής της Εθνικής άλλαζε συνέχεια σχήματα αλλά ο Καναδάς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κερδίζοντας όλες τις μάχες κάτω από τα δυο καλάθια. Το ημίχρονο έκλεισε με buzzer bitter της Φιλντς η οποία διαμόρφωσε το 25-51.

Η Εθνική μπήκε στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο με τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου, Σπανού και Φασούλα δείχνοντας έτσι ότι θέλει να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι. Με την Παυλοπούλου να οργανώνει και να κλείνει τις τρύπες του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. ΄Έτρεξε ένα σερί 10-4 σε αυτό το διάστημα αλλά η διαφορά παρέμεινε στους 20+. Με ένα γρήγορο 11-0 ο Καναδάς ανέβασε την διαφορά στους 31 πόντους (35-66) για να μειώσει η Στέλλα Καλτσίδου με τρίποντο 38-66 το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε με την Εθνική να κάνει βιαστικές επιθέσεις ενώ ο Καναδάς κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Αποτέλεσμα ήταν να βρει στόχο μετά από 5' με την Κοσμά. Όλα είχαν κριθεί και έτσι το 50-81 ήρθε με φυσιολογικό τρόπο.

Τα δεκάλεπτα: 10-23, 25-51, 38-66, 50-81

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου, Παυλοπούλου 8, Μάλτση 14, Νικολοπούλου, Κοσμά 2, Σπανού 5, Καλτσίδου 5, Χριστινάκη 6, Φασούλα 10  

Καναδάς (Θωμαϊδης): Λανγκλόις 7, Νερς 12, Κάρλετον, Ρέινκουκ 11, Γκότσερ 16, Αγίμ 4, Φίλντς 13, Ακόνγουα 8, Σκοτ 3, Κόλει 1, Πλουφέ 2, Χαμπλίν 4