Print this page

«Τεράστια τιμή η κλήση στην Εθνική γυναικών»

Written by  Σεπ 07, 2018

Έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία στις "μικρές" εθνικές ομάδες και μετά την ολοκλήρωση της θητείας της στο NCAA, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις δείχνοντας πολλές πτυχές του ταλέντου της η Πηνελόπη Παυλοπούλου κλήθηκε από τον Κώστα Κεραμιδά στην Εθνική Γυναικών εν όψει της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί 22-30 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα της Τενερίφης.

Η 22χρονη γκαρντ μίλησε στο agapotobasket.gr για το όνειρο της συμμετοχής στην Εθνική Γυναικών, για τους προσωπικούς της στόχους, την προπόνηση μαζί με τις Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου και τις συμβουλές τους που έχει σαν ευαγγέλιο.

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα η κλήση στην Εθνική γυναικών. Ήταν ένα όνειρο από μικρή να φτάσω εδώ και όχι μόνο απλά να φτάσω αλλά με την καθημερινή μου παρουσία να βοηθήσω αυτή την ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη διοργάνωση. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε και όλες θα τα δώσουμε όλα. Προσωπικός μου στόχος είναι κάθε μέρα να μαθαίνω και κάτι ούτως ώστε να μπορέσω να ετοιμάσω την ομάδα με το ρόλο που μου έχει ανατεθεί.

Η εμπειρία της Εβίνας (Μάλτση) και της Στέλλας (Καλτσίδου) και ο τρόπος που επικοινωνούν με τις συμπαίκτριες τους είναι μοναδικός. Προσωπικά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και με έχουν καθοδηγήσει και εντός και εκτός παρκέ και αυτό οφείλω να τους αναγνωρίσω γιατί το παγκόσμιο είναι μια τεράστια διοργάνωση και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να συγκεντρωθούν στο προσωπικό τους έργο αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν να εντάξουν την καθεμία από εμάς, από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη, στην ομάδα και οι συμβουλές που μου δίνουν είναι ευαγγέλιο για μένα.

Αυτό που μου έχει μείνει πιο έντονα είναι το να "παίζω με όλη την έννοια της λέξης και να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπάω πραγματικά και πρέπει αυτό να το έχω πάντα στο μυαλό μου».