Print this page

«Η θέση του αουτσάιντερ μας δίνει μεγαλύτερο όραμα»

Written by  Σεπ 06, 2018

Το έργο του προπονητικού τιμ της Εθνικής ομάδας των Γυναικών μόνο εύκολο δεν είναι αλλά η πρόκληση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι μεγάλη και όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Η περσινή μεγάλη επιτυχία της τέταρτης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έβαλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον μπασκετικό χάρτη με τρόπο εμφατικό και πλέον όλοι θέλουν να δουν τι καινούργιο μπορεί να βγάλει στο παρκέ και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Πάνω σε αυτό δουλεύει η Ελένη Καφαντάρη, εκ των βοηθών του Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο της Εθνικής. Η Ελληνίδα προπονήτρια μίλησε στο agapotobasket.gr για την πορεία της προετοιμασίας, για τα στοιχεία εκείνα που θα αποτελέσουν οδηγό της ομάδας στα γήπεδα της Τενερίφης αλλά και τον ρόλο του αουτσάιντερ που τόσο της "πάει".

«Η προετοιμασία ξεκίνησε με το δεδομένο ότι έχουμε πλέον περισσότερες απαιτήσεις από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Παρόλο που είναι μεγαλύτερη διοργάνωση, με καλύτερες ποιοτικά ομάδες από εμάς (από τη στιγμή πάντα που βρισκόμαστε σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα), θέλουμε να επαναλάβουμε μια καλή εμφάνιση όπως στο Ευρωμπάσκετ και να μείνει η Εθνική στο προσκήνιο του μπασκετικού χάρτη.

Προσωπικά με πειράζει που παίσαμε στο ranking της διοργάνωσης, αλλά αυτό μας πάει πάλι στη θέση του αουτσάιντερ και μας δίνει μεγαλύτερο όραμα. Μας ταιριάζει αυτή η θέση και μας πεισμώνει γιατί θέλουμε το κάτι παραπάνω,

Η προετοιμασία στα Γιάννενα πήγε πάρα πολύ καλά. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την  κούραση γιατί μετά το πρώτο στάδιο έχουμε ανεβάσει την ένταση της προπόνησης και αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια είναι περισσότερο κουρασμένα. Δουλεύουμε δυνατά με σκοπό να είμαστε απόλυτα έτοιμοι τη σωστή στιγμή. Στο Βέλγιο ήταν τα πρώτα φιλικά και είδαμε τα πρώτα κομμάτια που πρέπει να διορθώσουμε. Στην Ισπανία θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, που είναι στο νούμερο 2 του ranking. Θα είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς, σε συνθήκες Παγκοσμίου, με κόσμο στις εξέδρες, στην έδρα του αντιπάλου. Ο κύκλος των φιλικών θα κλείσει στη Λετονία εκεί όπου θα εστιάσουμε σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια καθώς θα μπαίνουμε σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η Εθνική ομάδα όπως πάντα θα στηριχτεί στην Ελληνική ψυχή. Ότι προβλήματα τραυματισμών και αν έχουμε, όταν έρχεται η ώρα του αγώνα όλες γίνονται ένα. Όλες παίζουν για την Ελλάδα, για τη φανέλα. Πέρα από τα θέματα τακτικής και το τι διορθώνει η κάθε μια κάθε φορά στο παιχνίδι της όταν έρχονται τα παιχνίδια είναι μια μεταμορφωμένη ομάδα. Είναι αθλήτριες που ακόμα και στην προπόνηση θα τα δώσουν όλα και αρνούνται να χάσουν ακόμα και εκεί. Όταν τις βάζεις όλες μαζί απέναντι σε κάτι άλλο συσπειρώνονται και βλέπεις μια διαφορετική νοοτροπία. Η Εθνική ομάδα πάντα για όλους είναι η μια και μοναδική ομάδα».