Print this page

Εθνική Γυναικών: Με χαμόγελα και αισιοδοξία άρχισε η προετοιμασία

Written by  Αυγ 17, 2018

Ψυχή, πάθος, αγωνιστικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα και σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά και το πλάνο θα συνθέσουν την συνταγή με την οποία θα πορευτεί και αυτό το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα Γυναικών.

Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος,  διοργάνωση για την οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «τσέκαρε» το εισιτήριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 με την ξέφρενη πορεία του προς την τετράδα της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τριανταεπτά  ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ, παίκτριες και προπονητικό τιμ «σήκωσαν τα μανίκια» και έπιασαν δουλειά ώστε στην Ισπανία η ομάδα να εμφανιστεί ανταγωνιστική και να τα δώσει όλα το γήπεδο. Από την Πέμπτη (16/8) το απόγευμα η Εθνική προπονείται στα Ιωάννινα σε εντατικούς ρυθμούς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, βάρη, φυσική κατάσταση αλλά και τα νέα συστήματα που θα εφαρμοστούν στα παρκέ των γηπέδων της Τενερίφης. Τα χαμόγελα φυσικά δεν λείπουν, με το κλίμα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να είναι εξαιρετικό.  

Η Εθνική ομάδα θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για μια εβδομάδα, πριν επιστρέψει στη βάση της για να συνεχίσει την προετοιμασία της. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έξι δυνατά φιλικά σε Βέλγιο, Ισπανία και Λετονία, προκειμένου ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς και οι συνεργάτες του, Ελένη Καφαντάρη και Άγγελος Τσίκληρας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.