Print this page

Την "πλήγωσαν" Ισραήλ και Κλαρκ!

Written by  Φεβ 10, 2018

Την πρώτη της ήττα στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών μέσα στο Ισραήλ με 65-63, με την Αλίσα Κλαρκ και τους 27 πόντους της, να κάνουν τη διαφορά για τις νικήτριες!

Το ματς

Η κακή αμυντική απόδοση της ελληνικής ομάδας και η αστοχία για αρκετό διάστημα, έφερε τις γηπεδούχες να προηγούνται στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-17, έχοντας την Κλαρκ πολύ ζεστή επιθετικά εξαρχής. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου έκανε το επίσημο ντεμπούτο της με το εθνόσημο στο παρκέ η Τζάκι Γέμελος, σηκώνοντάς την ο κόουτς Κεραμιδάς από τον πάγκο.

Οι διεθνείς μας μπήκαν πιο δυνατά και στις δύο πλευρές του γηπέδου με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με την Γέμελος να δίνει με τρίποντο το πρώτο προβάδισμα (24-27) για την Ελλάδα. Παρά το γεγονός όμως πως οι φιλοξενούμενες βελτιώθηκαν αμυντικά, στο επιθετικό κομμάτι κόλλησαν για αρκετή ώρα και έτσι εξακολούθησαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ (33-31) πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Χέρι-Χέρι στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου πήγαιναν οι δύο αντίπαλοι, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται αρκετές φορές. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε λύσεις στην επίθεση, ενώ δεν κατάφερε να περιορίσει το Ισραήλ στο βαθμό που θα ήθελε και ως εκ τούτου μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όντας έναν πόντο πίσω (52-51).

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα είναι καθαρά μια μάχη για γερά νεύρα μέχρι τέλους, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως. Η Εθνική μας βρέθηκε πίσω ακόμη και με τέσσερις πόντους, όμως ένα τρίποντο της Εβίνας Σταμάτη την ξαναέφερε σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σουτ τριών πόντων της Στέλλας Καλτσίδου της έδωσε και το προβάδισμα (60-61) με 2.20 για τη λήξη. Η Κλαρκ συνέχισε να παίζει μόνη της για το Ισραήλ και με το επιθετικό ριμπάουντ και λέι-απ της οι γηπεδούχες πήραν εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ, πριν η Άρτεμις Σπανού ευστοχήσει και στις δύο βολές που εκτέλεσε για το 62-63, απομένοντας μία ολόκληρη επίθεση για τις Ισραηλινές. Με 15.6 για το φινάλε η Ντιαμάντ πέτυχε δίποντο από μέση απόσταση για το 64-63, ενώ η Ελλάδα έχασε την επίθεση που επιχείρησε, έκανε φάουλ στην ίδια, η οποία είχε 1/2, με την Εβίνα Μάλτση να αστοχεί στο μακρινό σουτ που επιχείρησε και το 65-63 να είναι το τελικό σκορ.

Από πλευράς Ελληνίδων, η Μάλτση ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ πέραν της αρχηγού, η μόνη διψήφια ήταν η Σπανού με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ισραήλ  - Ελλάδα 65-63

Δεκάλεπτα: 20-17, 33-31, 52-51, 65-63

Ισραήλ (Ίνμπαρ): Μπεν-Ναν, Κλαρκ 27(1), Ντιαμάντ 10(1), Ντορον 12, Λεβ 1, Λεβίτσκι 8, Πελεγκ Πελτς, Σαφίρ 7(1), Σαλόμ, Σουέζ Καρνι, Γιτσάκι, Ζαϊρί

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χατζηνικολάου 3, Φασούλα, Γέμελος 6(2), Καλτσίδου 9(1), Κοσμά 4, Λύμουρα, Μάλτση 14(4), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 6, Σπανού 12, Σπυριδοπούλου 6(2), Σταμάτη 3(1)

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει το βλέμμα στον επόμενο αγώνα με την Πορτογαλία στην Χαλκίδα την προσεχή Τετάρτη (14/2).