Print this page

«Βγάλαμε ελληνική καρδιά»

Written by  Ιουν 16, 2017

Η Ελληνική ψυχή μίλησε στην πρεμιέρα του 36ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και επετεύχθη μια ιστορική νίκη απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία που βάζει την Ελλάδα σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Πράγα: Σεβαστή Βρακατσέλη

Το πλάνο ακολουθήθηκε κατά γράμμα, όλες οι παίκτριες αγωνίστηκαν σαν ΟΜΑΔΑ όπως τόσες και τόσες φορές έχει τονισθεί για αυτό το σύνολο που φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και η έκπληξη (βάση δυναμικότητας των δυο ομάδων) έγινε.  

Αυτή είναι όμως η αρχή και η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί γιατί η διοργάνωση μόλις ξεκίνησε και δεν πρέπει να πάει χαμένη μια ευκαιρία σαν αυτή που μόνο του δημιούργησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όπως δήλωσαν και οι Κώστας Κεραμιδάς και Εβίνα Μάλτση μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Κώστας Κεραμιδάς:  «Είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη»

 «Είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη. Τα κορίτσια έπαιξαν καταπληκτικά και έκαναν αυτό που είχαμε πει στην άμυνα. Δείξαμε τρομερή ψυχή, ενέργεια, μαχητικότητα και πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει σε άμυνα και επίθεση. Εφαρμόσαμε αυτό που είχαμε πει στα αποδυτήρια. Είχαμε τονίσει ότι από την ώρα που θα μπούμε στο ματς, θα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά μέσα στο γήπεδο για μας θα φοράνε το 7, το 9 και το 11 στην φανέλα τους και δεν κοιτάμε τα ονόματα τους. Η ομάδα έκανε αυτό που είχαμε πει και στηριζόμενη στη Μάλτση, στην Καλτσίδου και στα υπόλοιπα κορίτσια που βοήθησαν τα μέγιστα κάναμε αυτή την ιστορική νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Το Ευρωμπάσκετ για μας μόλις τώρα αρχίζει και αρχίζει με αξιώσεις».

Μάλτση: «Βγάλαμε ελληνική καρδιά»

«Σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Ερχόμενη εδώ όλοι έλεγαν ότι η Μάλτση βάζει 30 πόντους στα φιλικά, αλλά μίλησα στις συμπαίκτριές μου και είπα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αφήστε τες να κυνηγάνε εμένα και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας στο γήπεδο. Είμαι περήφανη για όλα τα κορίτσια, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και ματώνουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με καλύτερους αντιπάλους, πιο δυνατές ομάδες, πιο μεγάλα ονόματα, αλλά δώσαμε μια υπόσχεση μεταξύ μας. Ότι θα πολεμήσουμε με ό,τι μπορούμε και θα μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Όλες μαζί, καμιά ξεχωριστά και θα μείνουμε και συγκεντρωμένες στο πλάνο μας. Πιστεύω ότι δικαιώσαμε το προπονητικό τιμ, γιατί ήμασταν μέσα στο πλάνο. Νομίζω ότι κερδίσαμε μάχες,  βγάλαμε ελληνική καρδιά, πάθος και δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ομάδα».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!