Print this page

Νίκλας: «Ένα παιχνίδι σε βγάζει εκτός στόχων»

Written by  Ιουλ 07, 2022

H Εθνική Νέων Γυναικών αναχωρεί την Πέμπτη (7/7) με προορισμό τα Σκόπια, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Β’ Κατηγορίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θάνος Νίκλας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κρύβει το συγκεκριμένο τουρνουά, την άνοδο και την εμπειρία που έχει η ομάδα του από ανάλογες διοργανώσεις.

«Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα κορίτσια», τόνισε ο Νίκλας για να προσθέσει: «Όλες έχουν προσπαθήσει πολύ. Είχαμε δύο ατυχίες με τον τραυματισμό της Έλενας Ανδρικοπούλου αρχικά και στη συνέχεια με αυτόν της Χριστίνας Αναστασοπούλου, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν τελικά. Από εκεί και πέρα εστιάζουμε στα κορίτσια που βρίσκονται στην ομάδα, έχουν προετοιμαστεί και θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Α’ Όμιλο με την Αλβανία, την Τουρκία, την Ελβετία και την Ουκρανία: «Για εμάς είναι κομβικό παιχνίδι το δεύτερο, με την Τουρκία. Έχουμε και κάποιες μέρες μπροστά μας για να δούμε και να βάλουμε και κάποιες λεπτομέρειες ακόμη. Αυτό που θέλουμε είναι να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο. Θέλουμε να είμαστε καλά και να δώσουμε το 100%».

Η ελληνική ομάδα έχει στη σύνθεσή της αθλήτριες που έχουν βιώσει την εμπειρία αυτών των τουρνουά, διεκδικώντας και κατακτώντας την άνοδο. Χατζηλεοντή, Παπαδοπούλου, Μποσγανά και όχι μόνο έχουν ζήσει ανάλογες διοργανώσεις στο παρελθόν και είναι ένα μεγάλο συν: «Είναι όντως σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν κορίτσια που έχουν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και την ιδιαιτερότητά τους. Έχουν την εμπειρία των νοκ άουτ αγώνων και γνωρίζουν καλά πως ένα παιχνίδι αρκεί για να σε βγάλει εκτός στόχων. Είναι σημαντικό επίσης πως αρκετές από τις αθλήτριες γνωρίζονται μεταξύ τους αγωνιστικά, έχουν παίξει σε τέτοια ευρωπαϊκά και έχουν ανεβάσει ομάδες. Είναι μια διοργάνωση δύσκολη, καθώς αν δεν βγει ένα παιχνίδι είναι δύσκολο να ανέβεις. Τα κακά παιχνίδια απαγορεύονται».

Οι τρεις πρώτες ομάδες είναι αυτές που θα ανέβουν. Οι τρεις από τις τέσσερις που θα φτάσουν στους ημιτελικούς. Στους προημιτελικούς προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και παίζουν χιαστί. Ο όμιλος της Εθνικής Ελλάδας διασταυρώνεται με τον Β’ Όμιλο στον οποίο βρίσκονται το Ισραήλ, η Γερμανία, η Αρμενία και η Γεωργία.