Print this page

Άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών

Written by  Μάι 25, 2022

Την πρώτη συγκέντρωση ενόψει του προπονητικού camp πραγματοποίησε η Εθνική Γυναικών στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ το απόγευμα της Τρίτης (24/5).

Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις και αύριο (25/5) το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μίνι προετοιμασία ενόψει των φιλικών που έχουν προγραμματιστεί. Τη διοίκηση της ΕΟΚ στην πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών Άννη Κωνσταντινίδου.

Οι αθλήτριες που έδωσαν το «παρών» είναι οι: Πηνελόπη Παυλοπούλου (Γκντίνια/Πολωνία), Ρένια Καρλάφτη, Αντιγόνη Χαιριστανίδου (ΠΑΟΚ), Ασπασία Καλαμπάκου (ΠΑΣ Γιάννινα), Ελεάννα Χριστινάκη (Αράσκι/Ισπανία), Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Δίελα, Εβίνα Σταμάτη, (Ολυμπιακός), Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Μαριέλλα Φασούλα, Βασιλική Λούκα, Αγγελική Βιντσιλαίου, Έλενα Μποσγανά (Στάνφορντ/NCAA).

Μιλώντας για την έναρξη της προετοιμασίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας δήλωσε: «Τον Νοέμβριο κάναμε μια καλή προσπάθεια και τώρα ήρθε η ώρα να χτίσουμε αγωνιστική και εξωαγωνιστική φιλοσοφία στην Εθνική Γυναικών. Προσπαθούμε να βάλουμε νέα πρόσωπα, στο μέλλον θα δοκιμάσουμε και άλλες παίκτριες και σιγά σιγά θα φτιάξουμε αυτό που πρέπει να χτίσουμε. Έχουμε μπροστά μας δυνατά φιλικά και στην Αθήνα και στην Σλοβενία και από αυτά θα μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα».