Print this page

Φύτρος: «Είμαστε μαζί σε όλα»

Written by  Αυγ 06, 2021

Η Εθνική Εφήβων έχει μια μέρα ξεκούρασης στο Τελ Αβίβ, πριν μπει στην τελική ευθεία του European Challenger U18.

Μετά από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται στο 2-1 και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την αήττητη οικοδέσποινα. Η ομάδα του Ισραήλ δείχνει ιδιαίτερα δυνατή, είναι στο 3-0 και αύριο (7/8) στις 21.00 θα γίνει το τζάμπολ. Ο Γιάννης Φύτρος, ένας παίκτης που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει σημαντική βοήθεια στην ελληνική ομάδα στον αγώνα με την Πορτογαλία ξέρει πως η βραδιά θα είναι δύσκολη.

«Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα… Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μέσα στην έδρα τους με πολύ κόσμο, αλλά για εμάς αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο για να τους νικητήσουμε», τονίζει. Τη συνταγή την γνωρίζουν οι νεαροί διεθνείς και την εφάρμοσαν και στον αγώνα με την Πορτογαλία, ακόμη κι όταν το παιχνίδι δυσκόλεψε: «Αυτό που είπαμε από την αρχή του τουρνουά είναι να είμαστε σε όλα μαζί ότι αν συμβαίνει να είμαστε ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τους Πορτογάλους, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε γι’ αυτό και μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραμε αυτή την διαφορά».

Η Εθνική Εφήβων βιώνει μια ιδιαίτερη κατάσταση στο Τελ Αβίβ, εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές, καθώς όπως έχουν παραδεχθεί έξω από τα 40 λεπτά του αγώνα το μυαλό τους είναι πίσω στη χώρα μας. Στο Ισραήλ οι αποστολές διαμένουν σε «φούσκα». Κοινώς δεν μπορούν να πάνε πουθενά εκτός από το γήπεδο και το ξενοδοχείο, με συγκεκριμένα πούλμαν για κάθε αποστολή: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και δύσκολο στην καθημερινότητα. Είμαστε γήπεδο-ξενοδοχείο και από ξενοδοχείο-γήπεδο αλλά ήρθαμε για να παίξουμε μπάσκετ και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε ματς. Συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να παραμονιόμαστε εμείς».