Print this page

Σακελλαρίου: «Μεγάλη χαρά αυτό το τελευταίο σουτ»

Written by  Ιουλ 16, 2021

Η Εθνική Νέων Γυναικών βρίσκεται στο Γερεβάν και μετράει 2/2 νίκες στο δικό της European Challenger. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής «ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων» που αποφάσισε φέτος η FIBA εξαιτίας της πανδημίας. Η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη επί της Ελβετίας χάρη σε ένα σουτ της Ολυμπίας Σακελλαρίου στα τελευταία δευτερόλεπτα με την αντίπαλη ομάδα να χάνει τη δική της ευκαιρία στο φινάλε.

Για τη Σακελλαρίου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: «Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που βάζω τέτοιο σουτ. Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωσα κάτι ιδιαίτερο, δεν μπορούσα καν να ξέρω αν θα ήταν τελικά το σουτ νίκης, γιατί υπήρχαν ακόμη κάποια δευτερόλεπτα στο ρολόι. Έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένη, όπως και η υπόλοιπη ομάδα για την τελευταία άμυνα. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι και είδα τις συμπαίκτριές μου να πανηγυρίσουν και να με αγκαλιάζουν, τότε ένιωσα και τη μεγαλύτερη χαρά. Κυρίως γιατί νικήσαμε, αλλά και επειδή μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου με αυτόν τον τρόπο».

Οι νεαρές διεθνείς δεν είναι και άγνωστες μεταξύ τους. Έχουν χτίσει σχέσεις φιλίας και χημεία στο γήπεδο όπως εξηγεί η Σακελλαρίου: «Γνωριζόμαστε με όλα τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία και έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στη χημεία που έχουμε μεταξύ μας, αλλά και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί που είναι ομάδας και μαζί παρέας».

Αυτό που ακολουθεί είναι το παιχνίδι με την οικοδέσποινα Αρμενία αύριο (17/7, 19.15), η οποία βρίσκεται στο 0-2. Είναι κάτι όμως που δεν απασχολεί τις Ελληνίδες διεθνείς: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι μια καλή ομάδα, παίζουν στη χώρα τους, έχουν κόσμο δίπλα τους και όλα αυτά παίζουν πάντα το δικό τους ρόλο. Έχουμε προετοιμαστεί, δεν υποτιμάμε ποτέ κανέναν αντίπαλο».

Η Εθνική Νέων Γυναικών, όπως κι άλλες «μικρές» εθνικές ομάδες θα είχαν το δικό τους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να πάρουν μέρος. Αντίθετα, ο κορονοϊός περιόρισε τη δράση σε αυτά τα πενθήμερα ή εξαήμερα μίνι τουρνουά, μετά από μια ανάλογη δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας: «Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από τα γήπεδα να ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς όλοι οι αθλητές. Δεν είμαστε όμως και οι μόνοι που έχουμε βγει εκτός προγράμματος. Η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους δυστυχώς, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Ας ελπίσουμε να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια και να είμαστε όλοι υγιείς. Να επιστρέψουμε όλοι στους κανονικούς μας ρυθμούς».

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.