Print this page

Αλεξανδρή: «Να ζήσει και πάλι η Εθνική την εμπειρία του Ευρωμπάσκετ»

Written by  Ιαν 26, 2021

Δυο ακόμα βήματα απομένουν για την Εθνική Γυναικών προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

 

Η προετοιμασία βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς ενόψει των αγώνων με Ισλανδία και Βουλγαρία με την Διονυσία Αλεξανδρή να υπόσχεται ότι όλη η ομάδα θα δώσει μεγάλη μάχη. «Θα δώσουμε το… 1000%  για να κερδίσουμε την Ισλανδία και να νικήσουμε με όσο μεγαλύτερη διαφορά γίνεται την Βουλγαρία. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να μας βοηθήσουν και τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων ώστε να είμαστε εμείς αυτές που θα πάρουμε  την πρόκριση. Είναι για μας μια τελευταία ευκαιρία και θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα. Ελπίζω να μας βοηθήσει και η τύχη, γιατί ως γνωστόν η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς».

 

Με το lockdown και την παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων κάποιες αθλήτριες έχουν να αγωνιστούν περίπου δυόμισι μήνες με την έμπειρη πλέι μέικερ να επισημαίνει. «Οι παίκτριες που είμαστε Ελλάδα έχουμε να παίξουμε από το προηγούμενο παράθυρο τον Νοέμβριο στην Κρήτη. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς. Παρόλα αυτά εμείς που έχουμε να αγωνιστούμε καιρό  προσέξαμε το σώμα μας όλο αυτό το διάστημα και προσπαθούμε να είμαστε και πνευματικά έτοιμες. Τον τελευταίο καιρό προπονούμαστε κανονικά, θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και υπάρχει μεγάλη όρεξη να μπούμε στο γήπεδο και να προσφέρουμε. Στο μυαλό μας είναι σαν να μην έχουμε σταματήσει ποτέ και ανυπομονούμε πάρα πολύ να παίξουμε. Είναι σημαντικό βέβαια που οι συναθλήτριές μας, οι οποίες είναι σε ομάδες του εξωτερικού έρχονται από φουλ ρυθμό και υψηλές αγωνιστικές παραστάσεις».

 

Φυσικά η Διονυσία Αλεξανδρή δεν κρύβει ότι θέλει πολύ η ομάδα να βρεθεί και πάλι σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. «Είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ και θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να πετύχουμε τον στόχο μας και να ζήσει η ομάδα και πάλι την εμπειρία του Ευρωμπάσκετ. Στην παρούσα φάση το μυαλό μας βρίσκεται μέσα στο γήπεδο και πως θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Προέχουν τα δύο παιχνίδια με Ισλανδία και Βουλγαρία ελπίζοντας στο τέλος να είμαστε εμείς αυτές που θα πανηγυρίσουμε  την πρόκριση σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ».

Πηγή και φωτό: basket.gr