Print this page

Προβληματική εικόνα και ήττα

Written by  Νοε 27, 2020

Για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2022, η Εθνική ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα με 66-77, από τη Λετονία, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στη "φούσκα" στο Σεράγεβο.


Με στόχο το 3χ3 η Εθνική ομάδα αντιμετώπιζε την αντίστοιχη της Λετονίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άρχισε τον αγώνα με τους Κατσίβελη, Καββαδά, Δημήτρη Αγραβάνη, Μάντζαρη και Γιάννη Αγραβάνη.

Στο ξεκίνημα η Εθνική προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στην ρακέτα με τον Καββαδά και στην συνέχεια με τους Μαργαρίτη και Αγραβάνη. Η Λετονία όμως είχε τις απαντήσεις κυρίως με ντραιβ ενώ ήταν αποτελεσματική και έξω από το τρίποντο. Οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Η τελευταία φάση ανήκει στην τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα καθώς με buzzer beater του Ate διαμορφώθηκε το 21-20, υπέρ της Ελλάδας. Στην δεύτερη περίοδο παίζοντας πιο επιθετικά η Λετονία με δύο συνεχόμενα τρίποντα πήρε διαφορά 5 πόντων και αυτό ανάγκασε τον Σκουρτόπουλο να καλέσει ταιμ άουτ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλύτερη. Λάθη επί λαθών επέτρεψαν στην Εθνική Λετονίας να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο και να τελειώσει με αιφνιδιασμούς ενώ απειλούσε και μέσα από το ζωγραφιστό. Ένα λεπτό πρίν την λήξη του ημιχρόνου η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (30-42).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου. Η Λετονία εκμεταλλευόμενη τα συνεχή λάθη της εθνικής στην επίθεση ενώ και στην άμυνα ήταν κακή, έφτασε την διαφορά στο +20 (38-58). Στα τελευταία λεπτά πιέζοντας μείωσε σε 50-64 που ήταν και το σκορ περιόδου. Με μοναδική επιθετική λύση τον Δημήτρη Αγραβάνη η Εθνική προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι και με τρίποντο του έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα μείωσε σε 56-67 αλλά η Εθνική Λετονίας παίζοντας καλά το πικ εν ρολ διατήρησε την απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος του αγώνα. Τελικό σκορ 66-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 30-42, 50-64, 66-77.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Κατσίβελης 4, Αγραβάνης Δ. 15, Αγραβάνης Γ. 6, Καββαδάς 3, Μάντζαρης 2, Αθηναίου 6, Λούντζης 9, Σκορδίλης 2, Γκίκας 9, Μαργαρίτης 10.