Print this page

Εθνική Ανδρών: Οι «νέοι» παρουσιάζονται (vid)

Written by  Νοε 24, 2020

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται από χθες στο Σεράγεβο για να δώσει τους δύο αγώνες της Προκριματικής Φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022, με τη Λετονία (27/11) και τη Βουλγαρία (29/11) και στην αποστολή των 14 παικτών, υπάρχουν δύο που κλήθηκαν για πρώτη φορά. Η δουλειά που κάνουν και τα αποτελέσματα αυτής που φαίνεται στα γήπεδα, ανταμείφθηκε για τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, οι οποίοι δέχτηκαν το κάλεσμα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Οι δύο έμπειροι με τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες παίκτες, δουλεύουν πλέον για πρώτη φορά με την Ανδρών, περιμένουν την ευκαιρία τους και μιλάνε για τις σκέψεις, τους στόχους και τα συναισθήματά τους.

 


Η διαδικασία των «παραθύρων» έχει δώσει σε πολλούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Εθνική ανδρών, περιμένοντας το συγκεκριμένο είχατε την προσδοκία ότι είχε έρθει και η σειρά σας για το χρίσμα;

Δ.Φ.: «Σίγουρα ήταν ένας στόχος μας, από 'κει και πέρα εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά, παλεύουμε για το καλύτερο και ήρθε μια ανταμοιβή που αποτελεί μια πολύ μεγάλη τιμή».

Ν.Ρ.: «Ναι, είναι μια ιδιαίτερη τιμή! Κάθε Ελληνας αθλητής έχει στόχο να βρεθεί στην Εθνική Ανδρών, όπως είπε και ο Δημήτρης, είναι μια ανταμοιβή για την προσπάθειά μας».

- Ως επαγγελματίες παίκτες βάζετε στόχους, προσπαθείτε να τους κατακτήσετε, αυτή η κλήση ήταν μια ακόμα επίτευξη στόχου ή θα έχει πάντα μια διαφορετική θέση στις αναμνήσεις σας;

Ν.Ρ.: «Είναι κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό... Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, το οποίο νομίζω διαφέρει και είναι πολύ πάνω από ανταμοιβές ή, άλλους αγωνιστικούς στόχους».

Δ.Φ.: «Έτσι είναι, είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Είναι κάτι πιο μεγάλο, είναι κάποιο από τα μοναδικά που μπορεί να συμβεί στην καριέρα ενός αθλητή».

- Αυτή η πρώτη σας παρουσία συνδυάζεται και με το καθεστώς της «φούσκας» σε μια χρονιά γεμάτη ιδιαιτερότητες για όλους. Πώς βιώνετε τις ξεχωριστές συνθήκες που ζείτε, πρώτη φορά ο Δημήτρης και δεύτερη ο Νίκος αφού είχε και την εμπειρία του BCL;

Δ.Φ.: «Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για κάτι πολύ περίεργο το οποίο δεν έχουμε ξαναζήσει. Από 'κει και πέρα, όλα είναι πολύ οργανωμένα εδώ, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και αυτό βοηθάει τους αθλητές να είναι σε ρυθμό και να μπορούν να αποδώσουν. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη δυνατή λύση».

Ν.Ρ.: «Για μένα όντως είναι η δεύτερη φορά που το ζω, την πρώτη πήγε πάρα πολύ καλά, η FIBA έχει τον τρόπο να φροντίζει για να παραμένουμε όλοι ασφαλείς και εύχομαι αυτό να συμβεί και εδώ, που είναι το βασικό ζητούμενο».

- Αν και ακόμα βιώνετε τις πρώτες ώρες στην ομάδα, έχετε νιώσει κάποια διαφορά από την Εθνική στις μικρότερες ηλικίες που είχατε δεδομένο και πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σχέση με εδώ που είναι πιθανό να περιμένετε την ευκαιρία σας;

Δ.Φ.: «Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει τα πρώτα χρόνια της πορείας μας, αλλά λόγω του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και της συμπεριφοράς των παλιότερων συμπαικτών μας, δεν έχουμε νιώσει καθόλου άβολα, μας βοηθούν πολύ δεν υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα. Από 'κει και πέρα σίγουρα μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές, περιμένουμε την ευκαιρία μας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Ν.Ρ.: «Εγώ πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο τι αρμοδιότητες έχεις σε μια ομάδα. Πρέπει πάντα να παίζεις με αυτοπεποίθηση. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος 100%, είτε παίξεις για ένα, είτε για σαράντα λεπτά, είτε είσαι πρωταγωνιστής, είτε ο παίκτης που θα κληθείς να μπεις για να κάνεις δύο φάουλ. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να δώσεις ό,τι σου ζητήσουν».

- Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι είσαστε η γενιά της διαδοχής μιας φουρνιάς που έφερε μεγάλες επιτυχίες και σταδιακά αποσύρονται και οι τελευταίοι παίκτες, εντάσσεστε πιο σωστά κι εσείς στην ομάδα που ακολουθεί;

Ν.Ρ.: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό, να λέμε ότι παίρνουμε τη σκυτάλη μιας τόσο επιτυχημένης γενιάς. Εμείς αυτό που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθεί ο καθένας μας για το καλύτερο, να δίνουμε πάντα το 100% των δυνάμεών μας και όσο για επιτυχίες, σίγουρα παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες».

Δ.Φ.: «Έτσι είναι, συμφωνώ με τον Νίκο. Η σκέψη μας και ο στόχος μας είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας όποτε καλούμαστε».

- Όσα έχετε πετύχει τα έχετε δουλέψει σκληρά, δεν σας έχει χαριστεί κάτι, αλλά όπως κάθε άνθρωπος έχετε κλείσει ποτέ τα μάτια να ονειρευτείτε κάτι με την Εθνική Ανδρών;

Ν.Ρ.: «Προσωπικά ναι, εγώ το έχω κάνει, πάντα είχα όνειρο να πετύχω με αυτή την ομάδα».

Δ.Φ.: «Ναι κι εγώ, σίγουρα είναι όνειρο να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές με την Εθνική Ομάδα και να είμαστε κι εμείς παρόντες».

- Κλείνοντας, φεύγοντας από το Σεράγεβο είναι πολύ πιθανό να έχει κατακτηθεί η πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ. Θέλετε να συνδυαστεί η παρουσία σας με αυτό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στο επόμενο «παράθυρο» να διευρυνθεί η παρέα από τη δική σας γενιά;

Δ.Φ.: «Το ελπίζουμε, μακάρι να γίνει, αλλά εδώ ο στόχος και η σκέψη μας είναι στο συγκεκριμένο τουρνουά, τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να τα δούμε».

Ν.Ρ.: «Να έρθει με το καλό πρώτα η πρόκριση και από 'κει και πέρα, το ποιοι θα βρίσκονται κάθε φορά στην Εθνική Ομάδα είναι θέμα των κόουτς. Εμάς η δουλειά μας είναι να δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίζουμε, είτε έχουν επιτευχθεί στόχοι είτε όχι».

 

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=z3IXfG4I_c8

Πηγή και φωτό: basket.gr