Print this page

Η FIBA Europe ακύρωσε όλες τις καλοκαιρινές διοργανώσεις

Written by  Απρ 08, 2020

Υπό την πίεση των εξελίξεων στην παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe που συνεδρίασε με την συμμετοχή του προέδρου της Τουργκάι Ντεμπιρέλ, με τον πρόεδρο της FIBA Χαμάνε Νιάνγκ, τον Γενικό Γραμματέα της, Ανδρέα Ζαγκλή και τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Καμίλ Νόβακ, αποφάσισε την ακύρωση όλων των θερινών διοργανώσεων της.

 Ο κ. Ντεμιρέλ ανακοίνωσε ήδη την διαδικασία σχεδιασμού για την μετά-Covid-19 εποχή, η οποία θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τον ερχόμενο Μάιο και θα έχει στόχο την επάνοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που δημιούργησε αυτή η κρίση», δήλωσε ο κ. Ντεμιρέλ.

Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των νεαρών αθλητών, προπονητών, επισήμων και οπαδών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει και τις 16 θερινές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA.

Η ακύρωση σημαίνει ότι:

- Όλοι οι διοργανωτές του 2020 θα έχουν εγγυημένη προτεραιότητα στο να διοργανώσουν το ίδιο τουρνουά το 2021, εφόσον το επιθυμούν, αλλιώς, όπως συνηθίζεται, θα ξεκινήσει διαδικασία υποψηφιοτήτων το Φθινόπωρο του 2021.

 - Δεν υπάρχουν υποβιβασμοί και άνοδοι σε καμία κατηγορία

- Οι ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 2021 της FIBA θα προκριθούν σύμφωνα με την τρέχουσα κατάταξη στο FIBA World Ranking Youth Men

- Οι ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 2021 Γυναικών της FIBA θα προκριθούν σύμφωνα με την τρέχουσα κατάταξη στο FIBA World Ranking Youth Women

FIBA EUROBASKET και  EUROBASKET Γυναικών

Το Συμβούλιο εξέτασε όλες τις εκδοχές σχετικά με τα FIBA EuroBasket Ανδρών και Γυναικών της επόμενης χρονιάς, ως συνέπεια της ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Ντεμιρέλ σημείωσε την σημασία των δύο κύριων event της FIBA Europe και πρότεινε να αξιολογηθούν όλες οι πιθανές επιλογές. Οι επιλογές θα εξεταστούν στο προσεχές συμβούλιο της Πέμπτης και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η επίδραση που θα έχει στο γενικό καλεντάρι της FIBA.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τρεις συλλογικές διοργανώσεις της FIBA Europe 2019-20 (EuroLeague Women; EuroCup Women; FIBA Europe Cup), το Συμβούλιο αποφάσισε ότι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή για ένα ικανοποιητικό κλείσιμό τους, θα είναι να γίνουν τουρνουά τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο με τα παρακάτω format: Final Four για FIBA Europe Cup, Final Eight για την EuroLeague Women και Final Eight για το EuroCup Women. Κάθε τουρνουά θα οργανώνεται σε μια συγκεκριμένη έδρα.

Πηγή και φωτό: fiba.basketball