Print this page

Με εκπληκτικό Μιλς στον ημιτελικό η Αυστραλία

Written by  Σεπ 11, 2019

Η Αυστραλία έγινε η τέταρτη ομάδα που συμπληρώνει το παζλ των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς στην τελευταία αναμέτρηση των προημιτελικών επικράτησε της μαχητικής Τσεχίας με 82-70 και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο και η διαφορά που έχτισε στο σημείο εκείνο ήταν αρκετά για να δώσουν στα «καγκουρό» προβάδισμα πρόκρισης, αφού, παρά την συγκινητική προσπάθεια της Τσεχίας να κάνει επική ανατροπή, άντεξαν στην πίεση, διατήρησαν τα κεκτημένα και έφτασαν πανάξια στον ημιτελικό, όπου και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Μετά το αρχικό πρώτο πεντάλεπτο, όταν και η Αυστραλία προηγήθηκε με 13-8 με τον Μιλλς να ξεκινά… ζεστός, έχοντας ήδη 11 πόντους, η Τσεχία ισορρόπησε το παιχνίδι και από το σημείο εκείνο και έπειτα, όλα κύλησαν με τις δυο ομάδες να νιώθει σταθερά η μία την ανάσα της άλλης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 17-17 και οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε μια συνεχή εναλλαγή στο προβάδισμα, μέχρι τα τελευταία 2’, όταν η Αυστραλία βρήκε κάποιες παραπάνω λύσεις στην επίθεση, προηγήθηκε με 33-28 και πήγε στο ημίχρονο με το φτωχό 33-30.

Οι δυο ομάδες έπαιζαν όμορφο και γρήγορο μπάσκετ, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχες, με αποτέλεσμα το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα, με την Τσεχία να ισοφαρίζει σε 41-41 στο 25’, αλλά από το σημείο εκείνο και έπειτα, η Αυστραλία πάτησε… γκάζι και παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα, πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (63-46) και με συνολικό επιμέρους σκορ 30-18, έκλεισε το εντυπωσιακό τρίτο της δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (63-48).

Με σερί 7-0 (9-0 από το τέλος της προηγούμενης περιόδου), η Τσεχία κατέβασε αμέσως τη διαφορά στους 8 (63-55) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως, η Αυστραλία την ανέβασε και πάλι στο +14 (71-57) και διατήρησε την τύχη στα χέρια της.

Η Τσεχία μείωσε σε 77-70, αλλά ένα ακόμα «φονικό» σουτ του Πάτι Μιλλς, έκοψε οριστικά κάθε ελπίδα της για ανατροπή, με το τελικό 82-70 να στέλνει πανηγυρικά την Αυστραλία στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο γκαρντ των «καγκουρό» έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 24 πόντους με 6/9 τρίποντα, έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Κρις Γκούλντινγ σημείωσε 14 πόντους και ο Άντριου Μπόγκουτ είχε 10 πόντους για την Αυστραλία.

Ο Πάτρικ Άουντα με 21 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι που έχασε για ένα ριμπάουντ το triple-double, τελειώνοντας με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 13 ασίστ, προσπάθησαν, αλλά η εξαιρετική πορεία της Τσεχίας στη διοργάνωση, θα περιοριστεί στην προσπάθεια για τις θέσεις 5-8.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-30, 63-48,82-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball