Print this page

Έτοιμη για ένα ακόμα μετάλλιο η Ισπανία

Written by  Σεπ 10, 2019

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον δεύτερο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της μαχητικής Πολωνίας με 90-78 και έκλεισε θέση στους ημιτελικούς, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Αυστραλία – Τσεχία, με στόχο να ανέβει στο βάθρο σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Οι «φούριος ρόχας» δυσκολεύθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα της ομάδας τους, που τους οδήγησε σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα, περιμένουν ήττα είτε των Γάλλων είτε των Τσέχων στους εναπομείναντες προημιτελικούς, για να κερδίσουν και το εισιτήριό τους για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Πολωνοί αποδείχθηκαν σκληρά «καρύδια» με το ξεκίνημα, όταν δεν άφηναν τους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους και με υπομονή και ψυχραιμία, παρέμειναν κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Ίβηρες να προηγούνται με 22-18. 

Η Ισπανία πήρε μικρό προβάδισμα με 28-23 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και έδειξε ότι αναλαμβάνει τα ηνία της αναμέτρησης, κάτι που επιβεβαιώθηκε άμεσα, με τη διαφορά να ανεβαίνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (38-28), η Πολωνία, όμως έδειξε ψυχραιμία, μείωσε στο καλάθι (39-37).

Ένα νέο ξέσπασμα των Ισπανών έστειλε τη διαφορά ξανά στο +8 (45-37) και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 46-41.

Με καλύτερο ξεκίνημα και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί πήραν μια διψήφια διαφορά που έφτασε και το +13 (60-47), με την Πολωνία να προσπαθεί και πάλι να μειώσει και να παραμείνει κοντά και το σκορ στο τέλος της περιόδου να διαμορφώνεται στο 67-58.

Με αυτή τη διαφορά η Ισπανία έδειχνε να έχει απελευθερωθεί, με του Πολωνούς να μειώνουν για τελευταία φορά στους 6 (76-70) και έκτοτε να μένουν από δυνάμεις, κάτι που οι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν, έστειλαν τη διαφορά ακόμα και στο +16 (90-74) πριν έρθει το τελικό 90-78 που έστειλε την Ισπανία στον ημιτελικό.

Ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο «μαέστρος» της ισπανικής ομάδας, ολοκληρώνοντας με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ,  Γουίλι Ερνανγκόμεθ προσθεσε18 πόντους, ο αδερφός του Χουάντσο είχε 14 πόντους, ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μαρκ Γκασόλ τελείωσε με 10 πόντους και 7 ασίστ.

Για την Πολωνία, που πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8, ο Έι Τζέι Σλότερ τελείωσε με 19 πόντους, ο Άνταμ Βασζίνσκι με 15 και ο Μίκαλ Σοκολόφκι με 11.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-41, 67-58, 90-78

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 Φωτό: fiba.basketball