Print this page

«Θρίαμβος» με την Τουρκία και πρόκριση για την Τσεχία

Written by  Σεπ 05, 2019

Η Τσεχία εκμεταλλεύτηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο την κόπωση της Τουρκίας από την υπερπροσπάθεια στην προηγούμενη αγωνιστική με τις ΗΠΑ και πήρε σπουδαία νίκη με 91-76, πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρόκρισή τη στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και, εφόσον γίνει το ευκταίο να νικήσει η Ελλάδα τη Ν. Ζηλανδία, θα βρεθούν μαζί στην επόμενη φάση.

Οι Τούρκοι που εντυπωσίασαν το παγκόσμιο μπάσκετ με την εμφάνισή τους απέναντι στους Αμερικάνους και την… αυτοκτονία τους στο τέλος, έδειξαν ότι όλη την ενέργεια την έβαλαν εκεί και στην τελευταία και πιο κρίσιμη μάχη τους, έχασαν το καθαρό μυαλό και τη φρεσκάδα τους, ευκαιρία που οι αντίπαλοί τους δεν άφησαν να πάει χαμένη.

Η Τσεχία μπήκε δυνατά και αποφασισμένη να διεκδικήσει εκείνη το εισιτήριο για τους «16», δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της, όταν και προηγήθηκε με 16-20 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η παρέα του Σατοράνσκι πατούσε καλύτερα στο παρκέ και άρχισε να δημιουργεί μια ικανή διαφορά, που έφτασε ακόμα και σε διψήφια επίπεδα (33-43), πριν το πολύ καλό της πρώτο ημίχρονο την βρει να προηγείται με 35-43.

Με σερί 10-2 οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 45-45 και το παιχνίδι πήγε στον πόντο για μερικά λεπτά, χωρίς παρ’ όλα αυτά να καταφέρουν να περάσουν μπροστά, με τους Τσέχους να καταφέρνουν να φτάσουν ξανά σε διψήφια διαφορά (53-64) και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με 60-66.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της τσέχικης ομάδας, που έβλεπε τον αντίπαλό της να μένει από δυνάμει και η διαφορά να εδραιώνεται σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας στο τελικό 76-91 που την στέλνει θριαμβευτικά στην φάση των «16» και γέμισε απογοήτευση την Τουρκία.

Πρώτος σκόρερ της Τσεχίας ήταν ο Βόιτεχ Χρούμπαν με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Οντρέι Μπάλβιν έκανε double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Γιάρομικ Μπόχασικ είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τόμας Σατοράνσκι πρόσθεσε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για την Τουρκία, ο Τσεντί Οσμάν σταμάτησε στους 24 πόντους, ο Φουρκάν Κορκμάζ είχε 16 με 4 ριμπάουντ και ο Μελίχ Μαχμούτογλου είχε 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-43, 60-66, 76-91

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball