Print this page

Σερβική «πτήση» για μετάλλιο!

Written by  Σεπ 10, 2014

Κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, όπου έπαιξε εντυπωσιακά και χάρισε μια παράσταση βγαλμένη από τις χρυσές εποχές των «πλάβι» η Σερβία διέλυσε στον προημιτελικό την Βραζιλία με 84-56 και πέρασε θριαμβευτικά στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

 

Με ηγέτη έναν αφηνιασμένο Τεόντοσιτς, η Σερβία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη για όλα και απέδειξε ότι η πρόκρισή της επί της Εθνικής μας μόνο «πυροτέχνημα» δεν ήταν. Ο πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους και οργάνωσε καταπληκτικά το παιχνίδια απέναντι στη Βραζιλία που άντεξε μόλις ένα ημίχρονο. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε επίσης 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και οι Κρστιτς και Ραντούλιτσα προσέθεσαν από 10 πόντους.

Από το «ναυάγιο» της Βραζιλίας που είδε τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 31 πόντους ο Βιειρά με 13 πόντους και ο Βαρεχάο με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάρρευση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και αποχαιρέτισαν τη διργάνωση έχοντας ως παράσημο την εύκολη επικράτηση επί της Αργεντινής στη φάση των «16».

Η Σερβία, λοιπόν, προκρίθηκε για δελυτερη συνεχόμενη φορά στον ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και φιλοδοξεί να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο που θα κοσμήσει την πλούσια συλλογή της.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-32, 66-44, 84-56

Φωτό: FIBA