Print this page

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο ντέρμπι με το Περιστέρι

Written by  Ιαν 25, 2020

Η ΑΕΚ επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στο Περιστέρι winmasters με 77-73 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μεγάλα σουτ και δημιούργησαν μια διαφορά ικανή να τους οδηγήσει στη νίκη, με τους γηπεδούχους να χάνουν κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην τετράδα.

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και να εναλλάσσονται στο σκορ, με τον Μορέιρα να είναι ο κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, σημειώνοντας ήδη 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 18-20.

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την ΑΕΚ να προσπαθεί να πάρει μια μικρή διαφορά (28-34) και με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να μην επιτρέπουν να την μεγαλώσει περισσότερο, το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 36-38.

Η ΑΕΚ είχε και πάλι ένα πολύ μικρό προβάδισμα (39-43), με το Περιστέρι να μένει κοντά και με μεγάλα σουτ να μένει σε απόσταση… αναπνοής, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 54-55.

Με 5 συνεχόμενους πόντους του Ρέι, η ΑΕΚ πήγε ξανά στο +6 (54-60) και για πρώτη φορά έχτισε ψυχολογία νίκης, αφού οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Η διαφορά έφτασε και το +8 (57-65)και έβαλε την ΑΕΚ γερά στη θέση του οδηγού, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν, είχαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν το σουτ της ισοφάρισης για την παράταση, όμως, ο Κάζινς έκανε λάθος πάσα, ο Γιάνκοβιτς έκλεψε και ο Κίνγκσλεϊ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ, που τελείωσε τις ελπίδες του Περιστερίου για την ανατροπή, με το τελικό 73-77 να χαρίζει στην «Ένωση» μια σημαντική νίκη.

Ο Νίκος Ζήσης, στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν ηγέτης της ΑΕΚ με 18 πόντους και 5 ασίστ, ο Κέντρικ Ρέι σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε καλή παρουσία με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από το Περιστέρι, ο Γιάνικ Μορέιρα σταμάτησε στους 17 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Αισάια Κάζινς σημείωσε 11 πόντους με 4 ασίστ και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-55, 73-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ