Print this page

Διευρύνει το σερί η ΑΕΚ, βυθίζεται επικίνδυνα ο Άρης

Written by  Δεκ 13, 2019

Η ΑΕΚ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία των τελευταίων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, μετρώντας πλέον έξι συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας αυτή τη φορά με 92-79 του Άρη που βυθίζεται στο 2-9 και πλέον βλέπει το μέλλον του όλο και πιο μαύρο.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί για ένα αρκετά μεγάλος διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο, στο τέλος λύγισαν από την έλλειψη λύσεων και τη νδιαφορά ποιότητας με την «Ένωση» που πλέον στρέφεται στο κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΚ βραβεύθηκε με το βραβείο Fair Play για τον μήνα Νοέμβριο, ο Κιθ Λάνγκφορντ με αυτό του πολυτιμότερου παίκτη του μήνα, ενώ παίκτες της «Ένωσης» μοίρασαν δώρα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε νωρίς με 12-6, όμως, ο Άρης ισοφάρισε γρήγορα σε 12-12 και έδειξε ότι θα δυσκολέψει πολύ τους γηπεδούχους, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 19-15.

Ένα σερί, όμως, 11-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, έστειλε τη διαφορά στο +15 (30-15) και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ΑΕΚ, δεδομένης και της διαφοράς δυναμικότητας με τον αντίπαλό της.

Ο Άρης, ωστόσο, δεν τα παράτησε, έδειξε ψυχραιμία, υπομονή και μεθοδικότητα και κατάφερε να μειώσει στο καλάθι με την λήξη του ημιχρόνου (40-38), στέλνοντας… μήνυμα για την συνέχεια της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή, ισοφαρίζοντας σε 48-48, αλλά η ΑΕΚ απάντησε με νέο σερί 8-0 για να προηγηθεί εκ νέου με 56-48 και να ξαναβάλει δύσκολα στον αντίπαλό της, με το σκορ του τρίτου δεκάλεπτου να φτάνει τη διαφορά στο +12 (66-54) και να έχει ήδη ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Άρης έκανε την τελευταία του απόπειρα να επιστρέψει στο ματς, κατάφερε να μειώσει σε 78-73 και να απειλήσει βάσιμα για την ανατροπή, αλλά στο σημείο εκείνο ο Γκίκας το πήρε… πάνω του και με 9 συνεχόμενους πόντους, καθάρισε ουσιαστικά την αναμέτρηση, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 92-79.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, επίσης με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τον Νίκο Γκίκα που σημείωσαν από 15 πόντους με 3 και 5 ασίστ αντίστοιχα ηγήθηκαν της νίκης της ΑΕΚ, με τον Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι για τον Άρη, με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, τον Κεν Μπράουν να προσθέτει 17 πόντους με 3 ασίστ, τον Μίλαν Μιλόσεβιτς να έχει 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να προσθέτει επίσης 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-38, 66-54, 92-79.

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ