Print this page

Δανεικός στον Ιωνικό ο Χαραλαμπόπουλος

Written by  Σεπ 15, 2019

Στον Ιωνικό θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με την ομάδα της Νίκαιας να έρχεται σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του και έτσι, ο 22χρονος φόργουορντ θα έχει την ευκαιρία να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ιωνικός Νικαίας Αffidea

Ο Ιωνικός Νικαίας Αffidea ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για ένα χρόνο, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1997, ο διεθνής φόργουορντ (2.03) θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη έχοντας "σαρώσει" τις ατομικές διακρίσεις με τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων σε διεθνή τουρνουά. Πλέον, για την επόμενη σεζόν, θα φορά τα μπλε του Ιωνικού Νικαίας.

Ο Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από το Αιγάλεω κι από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα για τον Παναθηναϊκό το 2012. Σε ηλικία 16 ετών, είχε κάνει ήδη ντεμπούτο σε ελληνικό πρωτάθλημα και Euroleague, ενώ συνέχισε να φορά τα πράσινα μέχρι το 2017. Τη σεζόν 2017-18 δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αγωνίστηκε σε Basket League και Basketball Champions League. Πέρσι, έπαιξε στο Λαύριο έχοντας 7.4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά ματς πρωταθλήματος.

Ο νέος πάικτης της ομάδας μας διέπρεψε ως μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και το βραβείο του MVP, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2015, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του 2017. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 B' κατηγορίας του 2016. Μάλιστα, το ίδιο καλοκαίρι, πήρε το βάπτισμα του πυρός και με την Εθνική Ανδρών, με την οποία έλαβε μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο. 

Βασίλη, σε καλωσορίζουμε στον Ιωνικό Νικαίας

Πηγή και φωτό: ionikosbc.gr