Print this page

Πέρασε από τη Λήμνο, ανησυχία για Μιλουτίνοφ

Written by  Φεβ 03, 2019

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το κλειστό «Ν. Σαμαράς» της Λήμνου, όπου επικράτησε του Ηφαίστου με 73-53, αλλά η νίκη αυτή πέρασε αμέσως σε δεύτερη μοίρα, αφού ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ έφερε αναστάτωση και ανησυχία στις τάξεις των Πειραιωτών ενόψει της πιο κρίσιμης καμπής της σεζόν.

Ήταν μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα ακούσιο χτύπημα στην διεκδίκηση μιας μπάλας από τον Γιώργο Διαμαντάκο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με πόνους στην αριστερή κνήμη και να μην ξαναμπεί στο παρκέ, ενώ το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων» έπεσε πάνω του αμέσως και μόλις η αποστολή επιστρέψει θα υποβληθεί σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

Στην πορεία της αναμέτρησης χτύπησε στο γόνατο και ο Γιώργος Πρίντεζης, χωρίς ευτυχώς να είναι κάτι σοβαρό, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού επίσης να μην χρησιμοποιείται προληπτικά μέχρι το τέλος.

Λεντει και Γκος μπήκαν πολύ ορεξάτοι στο παιχνίδι και με προσωπικές ενέργειες έδωσαν προβάδισμα 2-10 στον Ολυμπιακό, που έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (8-18) και έκλεισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 16-22, όμως, ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ επισκίασε κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Σέρβου για να ελέγξουν τα ριμπάουντ και με συνεχείς ανανεώσεις επιθέσεων, για να μειώσουν στο καλάθι (20-22), αλλά ο Ολυμπιακός «χτύπησε» μέσα από τη ρακέτα με Πρίντεζη και Λεντέι για το +11 (28-39) για να στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-41.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν από τους «ερυθρόλευκους» ούτε στην τρίτη περίοδο, καθώς έχασαν και τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο και, παρ’ όλο που δεν είχε κάτι ανησυχητικό, προτιμήθηκε να προστατευτεί για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά ακόμα και έτσι η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν σημαντική, με το τέλος του δεκάλεπτου να τους βρίσκει στο +16 (43-59).

Το σερί 7-0 του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έστειλε τη διαφορά στο +23 (43-66) και τελείωσε κάθε ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 73-53.

Ο Ζακ Λεντέι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, προσφέροντας 19 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Γιάνις Τίμα είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τον Ήφαιστο, ο Κωνσταντίνος Γόντικας σημείωσε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρι Σμιθ είχε 13 πόντους με 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 43-59, 53-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr