Print this page

Υπάρχει ακόμα… ζωή στον Άρη!

Written by  Ιαν 06, 2019

Αέρας… αισιοδοξίας φάνηκε να φυσάει στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο Άρης των χιλίων προβλημάτων έδειξε πως έχει ακόμα ζωή, καθώς πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου με 65-54 και πήρε μια μικρή ανάσα στην πολύ δύσκολη αποστολή του να σώσει τη χρονιά.

Το παιχνίδι, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε πριν ακόμα από την έναρξη του χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τους γηπεδούχους που είχαν να δουν χαρά περίπου δυο μήνες και διανύουν μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας τους και γι’ αυτό η εικόνα που παρουσίασαν στο παρκέ ήταν ανάλογη, με το άγχος και την σκληρή και πιεστική άμυνα να κυριαρχούν από την αρχή ως το τέλος του.

Ο Άρης έδειξε από την αρχή πόσο πολύ ήθελε να πάρει τη νίκη, κάτι που φάνηκε στο παρκέ, καθώς ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε με 42-26 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Χαρακτηριστική ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι «κιτρινόμαυροι» στην δεύτερη περίοδο, όταν και κράτησαν τους φιλοξενούμενους μόλις στους 6 πόντους και δημιούργησαν τη διαφορά που τους έδωσε αέρα για τη συνέχεια.

Ο Ήφαιστος προσπάθησε να βγάλει μια αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, δεν κατάφερε να μειώσει σημαντικά και έτσι ο Άρης έφτασε στην πολύτιμη νίκη που τον βοηθά να βλέπει το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο Γκάρι Μπελ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη, ενώ ο Γκάρι ΜακΓκι έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ για τον Άρη, ενώ για τον Ήφαιστο, ο Τόντρικ Γκότσερ είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Ρόλαντ Φρεϊμάνις σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-26, 56-43, 65-54

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ