Print this page

Εύκολα πριν την Εφές ο Ολυμπιακός, πρώτο «διπλό» για Χολαργό

Written by  Δεκ 09, 2018

Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ αφού δεν συνάντησε ιδιαίτερα εμπόδια από το Ρέθυμνο Cretan Kings και με την άνετη νίκη με 84-60 επικεντρώνεται πλέον στον κρίσιμο αγώνα για την Ευρωλίγκα με την Αναντολού Εφές.

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων έδωσε τη δυνατότητα στον Ντέηβιντ Μπλατ να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάνις Τίμα, ενώ επέστρεψαν σε αυτήν οι Άξελ Τουπάν και Δημήτρης Αγραβάνης που προέρχονται από απουσία και χρειάζονται ποιοτικά λεπτά για να επανενταχθούν ομαλά.

Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ορεξάτοι, έτρεξαν από την αρχή στο γήπεδο και πήγαν από νωρίς σε υψηλό σκορ κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 27-20, ενώ συνέχισαν να δείχνουν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση, φτάνοντας στο ημίχρονο να προηγούνται με 49-35.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε ακόμα περισσότερο με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, ανεβάζοντας την διαφορά ακόμα περισσότερο και το +25 (68-43) και η τελευταία περίοδος ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ντέηβιντ Μπλατ να δίνει χρόνο στον Βασίλη Τολιόπουλο, τον Άξελ Τουπάν και τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν πολύ καλός με 14 πόντους και 8 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε μόλις 17:58, αλλά πρόλαβε να κάνει double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τελείωσε με 10 πόντους, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε 13 πόντους με 3 ασίστ.

Από το Ρέθυμνο, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ο Στήβ Μπαρτ Τζ. Σημείωσε 12 πόντους με 4 ασίστ και ο Κέβιν Μπρέισι Ντέιβις σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 49-35, 68-43, 84-60

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του σημείωσε ο Χολαργός που πέρασε από την έδρα της Κύμης με 66-57 και «έπληξε» σημαντικά μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό από πλευράς ποιότητας, ενώ τις βάσεις για την επικράτηση οι φιλοξενούμενοι τις έβαλαν από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 10 πόντους διαφορά (24-34), έχοντας παίξει πολύ καλή άμυνα απέναντι στους πολύ άστοχους και με κακή κυκλοφορία γηπεδούχους.

Η Κύμη προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, μειώνοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 5 (46-51), ενώ έφτασαν ακόμα και στο -1 με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (50-51), αλλά ο Χολαργός άντεξε, πήρε ξανά διαφορά και έφυγε πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη.

Ο Ζερμαίν Λαβ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Γκάρι Τάλτον σημείωσε 14 πόντους και ο Τορλίν Φιτζπάτρικ πρόσθεσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ για τον Χολαργό, ενώ για την Κύμη που πλέον έμεινε στο 1-7 και αρχίζει να νιώθει το βάρος της δύσκολης συνέχειας, ο Κρις Χόρτον έκανε double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Σκοτ Σαγκς σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 24-34, 46-51, 57-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr