Print this page

Ξέσπασε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη νίκη της η ΑΕΚ

Written by  Οκτ 13, 2018

Η ΑΕΚ νίκησε πολύ εύκολα τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 91-71 και ξέσπασε πάνω του έπειτα από τα δυο αποτυχημένα αποτελέσματά της στις αντίστοιχες πρεμιέρες της σε Basket League και Champions League.

Η «Ένωση» ήταν καταιγιστική, είχε περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση, καλή κυκλοφορία και περισσότερη ευστοχία, επιβάλλοντας τον ρυθμό της από το ξεκίνημα και καταβάλλοντας σε κάθε τομέα τον ελλιπή «Δικέφαλο του Βορρά» που παρουσιάστηκε άνευρος, κουρασμένος, άστοχος και με πολλά προβλήματα δημιουργίας στο παιχνίδι του, όχι, ωστόσο, χωρίς δικαιολογία, αφού στερήθηκε των υπηρεσιών  των Τσόχλα, Γκος, Γκάρετ και Τζόουνς.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για να κάνει ένα σερί 11-0 και να πάρει διαφορά 13 πόντων (32-19) για να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις δυνάμεις να κυνηγήσει την ανατροπή, η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε, έτρεξε σε όλο το γήπεδο, έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 28 πόντους (87-59) και έφτασε τελικά στην εύκολη νίκη, την πρώτη της στη φετινή Basket League.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 18 πόντους 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Βινς Χάντερ επίσης με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ με τον Γιόνας Ματσιούλις να φτάνει κοντά σε double-double με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Γουίλ Χάτσε έκανε double-double με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γιάνικ Μπορέιρα είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 48-35, 73-52, 91-71

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ