Print this page

Έγραψαν ιστορία Ήφαιστος και Χολαργός, 2 στα 2 το Περιστέρι, «απόδραση» από το Ρέθυμνο για το Λαύριο

Written by  Οκτ 13, 2018

Ιστορικές αναμετρήσεις, ανατροπές και πολλές συγκινήσεις επεφύλασσε το πρώτο πιάτο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου ξεχώρισαν οι πρώτες νίκες του Χολαργού και του Ηφαίστου Λήμνου, αλλά και η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Περιστερίου.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» της Λήμνου, όπου ο γηπεδούχος Ήφαιστος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και με τον ενθουσιασμό της κερκίδας να τον σπρώχνει, διέλυσε τον Πανιώνιο με 86-64, πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του ιστορική νίκη στην μεγάλη κατηγορία. 

Οι γηπεδούχοι είχαν στήσει ένα πάρτι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για να γιορτάσουν την παρουσία τους στην Basket League και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έπιασαν τους  φιλοξενούμενους από το… λαιμό και δεν τους άφησαν να απειλήσουν να την χαλάσουν. 

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ (41-38), όμως, η επανάληψη ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, με τον Ήφαιστο να κάνει ένα ξέσπασμα, να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και από το σημείο εκείνο και έπειτα να την ανεβάζει σταδιακά μέχρι το θριαμβευτικό τελικό +22.

 Ο Ρόλαντ Φρεϊμάνις ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τζέρι Σμιθ πρόσθεσε 16 πόντους και ο Ταιρόν Μπρέζελτον σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

 Από τον Πανιώνιο, που δεν κατάφερε να προβάλει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση στο δεύτερο μέρος, ο Ντέβιον Μπέρι είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Τζέι Σίνγκλερ σημείωσε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Μπράουν Μπράντον είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 41-38, 65-48, 86-64

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Ιστορία έγραψε και ο Χολαργός, αφού έπειτα από ένα μεγάλο παιχνίδι επικράτησε εύκολα με 74-60 του Κολοσσού H Hotels και πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του την Basket League.

Σε ένα γεμάτο γήπεδο, οι «νεοφώτιστοι» που την πρώτη αγωνιστική είχαν δυσκολέψει αρκετά τον Ολυμπιακό, έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, είχαν τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ (42 έναντι 27) και με αυτόν τον τρόπο και ιδιαίτερα με την πολύ δυνατή τους άμυνα, ισοσκέλισαν την πολύ κακή επίδοση τους από τα 6,75 μ. (0/12), φτάνοντας στην νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, όμως, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι άρχισαν να δημιουργούν μια διαφορά και όσο περνούσε η ώρα να πιστεύουν πιο πολύ στον εαυτό τους, παίρνοντας τελικά τη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Αγκμπελέσε.

Ο Αμερικανός είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα και ήταν εκείνος που βοήθησε περισσότερο την ομάδα του να γράψει ιστορία, ενώ πολύ καλοί ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μιχάλης Καμπερίδης με 6 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για τον Κολοσσό, που έμεινε και πάλι χωρίς νίκη, ο Κουίνσι Ντιγκς σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και πέραν αυτού, οι περισσότεροι είχαν πολύ χαμηλή συγκομιδή.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 37-33, 56-52, 76-60

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το Περιστέρι επέστρεψε για τα καλά στην Basket League, αφού έπειτα από την νίκη του επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα, αυτή τη φορά επικράτησε του Προμηθέα στην Πάτρα, έκανε το 2/2 και έδειξε ότι έχει τα φόντα να είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξε με αποφασιστικότητα και υπομονή και, παρά το κακό ξεκίνημα που έφερε το προβάδισμα για τον «ευρωπαίο» Προμηθέα (10-3), έφερε το παιχνίδι στα ίσια και όλα κίνησαν με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με το σκορ στην ισοπαλία (71-71), ο Ντάνιελ έδωσε προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό στους φιλοξενούμενους και, στα τελευταία δευτερόλεπτα το Περιστέρι ήταν πολύ πιο ψύχραιμο και κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο ηγέτης του Περιστερίου στη μεγάλη επιτυχία, με τον Ράιαν Χάροου να έχει 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, τον Μπεν Μπεντίλ να προσθέτει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Έντουαρντ Ντάνιελ να τελειώνει με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για τον Προμηθέα που πιάστηκε στον… ύπνο μετά την ιστορική ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Λάνγκστον Χολ σημείωσε 12 πόντους και ο Ολεξάντρ Λίποβι είχε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 42-39, 58-62, 73-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ντέρμπι με πολύ σασπένς μέχρι το τέλος έγινε στην Κρήτη, όπου το Λαύριο Aegean Cargo πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Ρεθύμνου Cretan Kings με 77-72.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να εγκλωβίσουν το Λαύριο με την πολύ καλή άμυνά τους (17-10, η αναμέτρηση ισορρόπησε και έγινε ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος της, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να παίρνουν μικρές μόνο διαφορές και στο τελευταίο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να είναι πιο συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι και να φτάσουν στη νίκη με πρωταγωνιστές τους Έλληνες παίκτες τους.

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν εντυπωσιακός, κάνοντας double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, όπως και ο Γιάννης Κουζέλογλου που είχε 11 πόντους με 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από το Ρέθυμνο, ο Στίβεν Μπαρτ ήταν ασταμάτητος με 25 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Κέβιν Μπρέισι-Ντέιβις σημείωσε 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-36, 61-60, 72-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ