Print this page

Ξανά διπρόσωπος ο Ολυμπιακός, νίκη με ανατροπή επί της Ούνικς

Written by  Σεπ 30, 2018

Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι δυο διαφορετικά πρόσωπα, αυτή τη φορά στον μικρό τελικό του «Gomelsky Cup», ωστόσο, και πάλι κράτησε το καλό για το τέλος, επικρατώντας της Ούνικς Καζάν για δεύτερη φορά σε φιλική αναμέτρηση, με 91-89, χάρη σε καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ στην εκπνοή της παράτασης.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, όμως, έβγαλαν αντίδραση και πέτυχαν μια ανατροπή, στοιχείο που, έστω και σε φιλικό προετοιμασίας, είχε λείψει αρκετά εδώ και χρόνια από την ομάδα του Πειραιά.

Σε εκπληκτικό βράδυ βρέθηκαν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και ο Ζακ Λεντέι, συνθέτοντας μια τριάδα παικτών που πήραν μπροστά στα δύσκολα και παρέσυραν και του συμπαίκτες τους, παίζοντας και για τους απόντες, Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση κερδίζοντας τις πρώτες μάχες, όμως η ρωσική ομάδα βρέθηκε σε καλό βράδυ, έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, όταν και προηγήθηκε με 18-19 και στη συνέχεια ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέπιπταν σε συνεχή λάθη, επιτρέποντας στα γρήγορα γκαρντ των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να δίνουν ρυθμό και να οδηγήσουν την Ούνικς σε προβάδισμα 6 πόντων στο ημίχρονο (33-39), όμως, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η διαφορά εκτοξεύθηκε γρήγορα στους 15 πόντους (37-52), με την ελληνική ομάδα να έχει βγει από τα αποδυτήρια χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό.

Στο μεσοδιάστημα, είχε μείνει εκτός και ο Άξελ Τουπάν, ο οποίος δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρώτο μέρος που δημιούργησε αιμάτωμα στο ισχίο και επιλέχθηκε να μην χρησιμοποιηθεί για να προφυλαχθεί από τα χειρότερα.

Στο σημείο εκείνο εμφανίστηκε στο παρκέ ένας… άλλος Ολυμπιακός που με μπροστάρηδες αρχικά τους Μάντζαρη και Γκος και στη συνέχεια τους Πρίντεζη και Λεντέι, όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά ισοφάρισε (72-72) και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση με το σκορ στη λήξη της κανονικής περιόδου στο 82-82.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, οι δυο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν πολύ τη νίκη έστω κι αν επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Σμιθ να ισοφαρίζει με καλάθι και φάουλ και στην τελευταία φάση, ο Σάσα Βεζένκοφ να είναι ο ήρωας της αναμέτρησης, με καλάθι έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ που χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν απίστευτος, σημειώνοντας 28 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος σημείωσε 22 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ζακ Λεντέι είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε 7 πόντους με 10 ριμπαουντ και 3 ασίστ.

Από την Ούνικς, που έδειξε ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, ο Εντούρ είχε 22 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Πιέρια Χένρι, υψηλός μεταγραφικός στόχος το καλοκαίρι του Ολυμπιακού, σημείωσε 22 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 53-58, 82-82, 91-89 (παρ.)

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς Γκος 22 (2)), Τολιόπουλος, Τουπάν, Τίμα 4, Μιλουτίνοφ 1, Στρέλνιεκς 6 (1), Βεζένκοφ 7 (1ρρ., 10ρ.), Πρίντεζης 28 (1τρ., 6ρ.), Μάντζαρης 6 (1τρ., 4 ασ.), ΛεΝτέι 17.

 

Ούνικς (Πρίφτης): Σεργκέεφ, Ετζίμ 16(2), Λόκετ 2, Εντούρ 22, ΜακΚόλουμ 7, Πονγκρασόφ 5, Σμιθ 11(1), Κοσέεφ, Κολέσνικοφ 2, Σελεκέτο 2, Χένρι 22, Καϊμακόγλου

Φωτό: olympiacosbc.gr