Print this page

Αρχηγού παρόντος… πρωτιά στο τουρνουά Ηρακλείου

Written by  Σεπ 23, 2018

Με τον Βασίλη Σπανούλη να παίζει σαν… έφηβος, ο ανανεωμένος Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα και της Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά του Ηρακλείου.

Η Ούνικς αγωνίστηκε με απουσίες, καθώς ο Έρικ ΜακΚόλουμ δεν ακολούθησε καν την αποστολή, ενώ ο Πιέρια Χένρι έφυγε εσπευσμένα στις ΗΠΑ λόγω οικογενειακού προβλήματος, ενώ από τον Ολυμπιακό, στον οποίο επέστρεψε ο Βασίλης Σπανούλης, έλειπε ο Κώστας Παπανικολάου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στην άμυνα σε σχέση με τον ημιτελικό με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ, περιορίζοντας την πολύ καλά δουλεμένη ρωσική ομάδα, ωστόσο, δεν έλειψαν και πάλι οι εμφανείς αδυναμίες που χρειάζονται πολλή δουλειά από τον Ντέηβιντ Μπλατ και το επιτελείο του.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έτρεξε και πάλι ασταμάτητα, πίεσε στα 4/4 του γηπέδου, προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχείο στο παιχνίδι του, κυκλοφόρησε την μπάλα αρκετά και έβγαλε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Παρ’ όλα αυτά, το μπλακ άουτ του τελευταίου δεκάλεπτου, είναι αυτό που θα πρέπει να εξετασθεί περισσότερο, αφού το 57-43 του 30’ έγινε αμέσως 57-51 στο 33’ και στη συνέχεια η Ούνικς μείωσε ακόμα και στο καλάθι (63-61).

Ο Βασίλης Σπανούλης, που δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ και πάλι πέτυχε το κρίσιμο καλάθι που έδωσε προβάδισμα νίκης, αποδεικνύοντας ότι μπορεί ο χρόνος να είναι αμείλικτος, αλλά παραμένει ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 17 πόντους με 4/6 τρίποντα, ο Γιάνις Τίμα ήταν σαφώς βελτιωμένος, σημειώνοντας 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ζακ ΛεΝτέι, παρ’ όλο που δεν βρέθηκε στο εκπληκτικό βράδυ, όπως της Παρασκευής, σημείωσε 10 πόντους και έδωσε αρκετές μάχες κάτω από το καλάθι. Χαρακτηριστικό, ωστόσο, της εικόνας των «ερυθρολεύκων», το γεγονός ότι πήραν σκορ από όλους τους παίκτες, στοιχείο που επίσης είχε λείψει αρκετά τα προηγούμενα χρόνια.

Από την Ούνικς, ο Εντούρ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-38, 43-57, 65-70

Φωτό: olympiacosbc.gr