Print this page

Φιλική νίκη χωρίς κόπο του Παναθηναϊκού με την Κλουζ

Written by  Σεπ 23, 2018

Νικηφόρο ήταν το φιλικό του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κλουζ, της οποίας επικράτησε με 79-72 και, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα ανέτοιμος, παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία, πάνω στα οποία θα βασιστεί στην χρονιά που ανοίγει σε λίγες μέρες.

Με όλους τους διεθνείς στην υπηρεσία του Τσάβι Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός έδειξε μεν καλά σημάδια, αλλά και ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετή δουλειά για να δέσουν όλοι μεταξύ τους, ωστόσο, το μπλοκάκι του ισπανού τεχνικού, σίγουρα έχει περισσότερα θετικά να σημειώσει, παρά αρνητικά.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι τα πάντα θα κινηθούν γύρω από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν ο ιθύνων νους του παιχνιδιού των «πρασίνων», όμως, ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα πρέπει να βρει λύσεις από τους υπόλοιπους περιφερειακούς για τα διαστήματα που ο διεθνής γκαρντ θα παίρνει ανάσες στον πάγκο. Στα σημεία εκείνα, η δημιουργία του Παναθηναϊκού έλειψε αρκετά, ενώ και αμυντικά υπήρχαν αρκετά προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» είχαν αρκετή ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπαιξαν σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, με τους Λάσμε, Γκιστ και Θανάση Αντετοκούνμπο να θωρακίζουν την ρακέτα και να μοιράζουν πολλές φορές και αρκετό θέαμα.

Η ρουμανική ομάδα είναι σίγουρα χαμηλής δυναμικότητας, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, δυσκόλεψε την ελληνική ομάδα σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να μειώσει από τους 18 πόντους (58-40) σε 65-59 και να προβληματίσει έντονα τον προπονητή της.

Οι Καλάθης και Λάνγκφορντ σημείωσαν από 12 πόντους, με τον Στεφάν Λάσμε να προσθέτει 11 και να βγάζει ορισμένες εντυπωσιακές άμυνες, ενώ για τους γηπεδούχους, ο Ντικς είχε 19 πόντους και ο Ράσιτς 16.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 33-41, 49-63, 72-79

Banca Transilvania Cluj: Ντικς 19 (1), Μολντοβεάνου 2, Μουρεσάν, Καλνιτσένκο 5 (1), Ίσλεϊ 13, Τορόκ, Ράσιτς 16 (3), Μαρίνοφ 7, Κούτι, Σταμένκοβιτς 4, Τέιρ, Βασμπούμ 6.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τόμας 8, Λάνγκφορντ 12(1),Παπαγιάννης 3, Λάσμε 11(1), Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 6, Γκιστ 6, Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 8(2), Καλάθης 12(1), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 5

Φωτό και στατιστικό: paobc.gr