Πλούσιος σε θέαμα, με δυσκολίες στην άμυνα

Written by  Σεπ 21, 2018

Θεαματικός κατά διαστήματα, αλλά και με πολλή δουλειά να χρειάζεται στην άμυνα, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των επίσημων αναμετρήσεων, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 94-93 της Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο 3ο International Basketball Tournament Crete του Ηρακλείου, δείχνοντας αρκετά στοιχεία της εποχής Μπλατ στον πάγκο του.

Απόντων των Σπανούλη και Παπανικολάου, αλλά με τους διεθνείς που επέστρεψαν από τα «παράθυρα» της FIBA στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός ήταν ταχύς, θεαματικός και εντελώς διαφορετικός σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ, ωστόσο, δεν έλειψαν οι σημαντικές αμυντικές δυσλειτουργίες, που πρέπει να δουλευτούν αρκετά στην προπόνηση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να βγάλει στο παρκέ όλα όσα έχει δουλέψει στην διάρκεια της προετοιμασίας και αυτό φάνηκε με την ταχύτητα που η μπάλα διέσχιζε το γήπεδο, άλλαζε χέρια και κυκλοφορούσε στις τέσσερις γραμμές.

Αμυντικά, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία συνοχή, με συνέπεια οι Ισραηλινοί να κάνουν… πάρτι και να σημειώνουν 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενδεικτικό της αδυναμίας της ελληνικής ομάδας να κλείσει τους διαδρόμους.

Η άμυνα βελτιώθηκε με τον Ολυμπιακό να δείχνει δείγματα καλύτερης λειτουργίας και να διατηρεί ψηλά τον ρυθμό, φτάνοντας σε υψηλό σκορ στο ημίχρονο (51-45), όμως στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα εμφάνισε και πάλι κενά και σε συνδυασμό με το επιθετικό κρεσέντο κυρίως του Φελντείν από τα 6,75 μ. (πέτυχε 5 σερί τρίποντα) το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους ισραηλινούς να προηγούνται με 76-77.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε η διάθεση και των δυο ομάδων να διεκδικήσουν τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που στο τέλος χαμογέλασε, παίρνοντας τη νίκη με 94-93, χάρη στην εκπληκτική παρουσία του Ζακ Λεντέι, ο οποίο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος με 31 πόντους και 11 ριμπάουντ και έδειξε πως θα είναι βασικό γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού, κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Εξαιρετικό τα πρώτο δείγμα γραφής του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ πολύ καλοί και οι Σάσα Βεζένκοφ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 51-45, 76-77, 94-93

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.