Print this page

Δια χειρός Γκίκα βλέπει ημιτελικά ο Προμηθέας

Written by  Μάι 16, 2018

Ο Προμηθέας έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League, καθώς επικράτησε με 75-70 δύσκολα του Λαυρίου στην Πάτρα.

Το Λαύριο για 37 λεπτά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, προηγήθηκε ακόμη και με εννέα πόντους διαφορά στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, όμως ο Νίκος Γκίκας είχε άλλη άποψη, όπως και ο καθοριστικός Πράδερ, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να προσπεράσει τρία λεπτά πριν το τέλος και να φτάσει στη νίκη με 75-70.

Το παιχνιδι ξεκίνησε με το Λαύριο να μπαίνει με καλύτερα πατήματα στο παιχνίδι και με τους Μουρ και Γουίγκινς να είναι η δυναμή του να προηγείται με 22-18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λαύριο βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά στους εννέα (29-20) στο 15’, όμως ο Προμηθέας κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο πίσω με 35-31.

Στην τρίτη περίοδο το Λαύριο είχε τις λύσεις, ανέβασε εύκολα και πάλι την διαφορά στο +9 (46-37, 25’), όμως οι Γκίκας και Μιλόσεβιτς έβγαλαν τον κακό Προμηθέα από τον λίθαργο και του έδωσαν πνοή κλείνοντας και ξανά την διαφορά στο δεκάλεπτο στοο -4 (52-48).

Στην τελευταία στροφή του παιχνιδιού το Λαύριο έβλεπε τον Προμηθέα να παίρνει ψυχολογία και τα σουτ των Γκίκα και Πράδερ να δείχνουν τον δρόμο προς τη νίκη για τον Προμηθέα , ο οποίος προσπέρασε στο 38’ με καλάθι του Φαγέ (70-68) και έμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος, επικρατώντας με 75-70 και παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται το Σάββατο 19/5 στο Λαύριο και αν χρειαστεί και τρίτο ματς θα διεξαχθεί στην Πάτρα.

Εξαιρετικός ο Νίκος Γκίκας, πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ο οποίος σκόραρε 19 πόντους για τον Προμηθέα, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκαναν οι Πράδερ (14 πόντους), ο απίστευτος Φαγέ με double double (11 πόντους, 11 ριμπάουντ)και ο Μιλόσεβιτς με 12 καθοριστικούς πόντους.

Για το Λαύριο ξεχώρισαν οι Μούρ (19π.) και Γουίγκινς (17π.).

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

Πηγή φωτό promitheasbc.gr