Print this page

Απολαυστικός Ντένμον και συνέχεια στο αήττητο

Written by  Μαρ 04, 2018

Με… ομαδικά πυρά από τα 6,75 μ. και κύριο εκφραστή τον Μάρκους Ντένμον (7/8 τρίποντα) ο Παναθηναϊκός Superfoods μετά από ένα χορταστικό και άκρως θεαματικό παιχνίδι πέρασε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι λέει το τελικό 91-108 από την έδρα του Προμηθέα Πάτρας και άφησε πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα, συνεχίζοντας αήττητος στο πρωτάθλημα της Basket League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρέθηκαν σε πολύ μεγάλο βράδυ στην περιφέρεια, σουτάροντας συνολικά 16/26 τρίποντα, βρίσκοντας μεγάλα σουτ κάθε φορά που οι μαχητικοί γηπεδούχοι επέστρεφαν στην διεκδίκηση της νίκης, ενώ στο τέλος κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με 20 πόντους (88-108), παίρνοντας τελικά μια μεγάλη νίκη.

Από την πλευρά του, ο Προμηθέας που στερήθηκε δυο πολύ σημαντικών παικτών, του Μοχάμεντ Φαγέ και του Μίλαν Μιλόσεβιτς, κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό για τρία δεκάλεπτα και λύγισε μόνο στο τέλος έπειτα από το ξέσπασμα του Ντένμον που έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και από το σημείο εκείνο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν όλη τη διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει.

Με ανανεωμένη πεντάδα ο Τσάβι Πασκουάλ και τους Ντένμον, Αντετοκούνμπο και Όγκαστ στο αρχικό σχήμα και τον Νικ Καλάθη να μοιράζει ασίστ σαν… τραπουλόχαρτα (8 στο πρώτο δεκάλεπτο), ο Παναθηναϊκός έδωσε ξέφρενο ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, τον οποίο οι γηπεδούχοι ακολούθησαν βοηθώντας σε ένα πολύ θεαματικό και ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς πόντο για 5’ λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου με τον Προμηθέα να κάνει σερί 7-0 και να μένει κοντά στο παιχνίδι, όμως, ο Παναθηναϊκός που είχε εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ. ανέβασε τη διαφορά γρήγορα στους 12 (36-48) και μπήκε στη θέση του οδηγού.

Ο Προμηθέας, όμως, δεν τα παράτησε, μείωσε σταδιακά και με τους Χολ, Σαλούστρο και Λίποβι να ηγούνται των προσπαθειών της ομάδας τους, πέρασαν ξανά μπροστά με 62-61 και το παιχνίδι απέκτησε ξανά μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Μάρκους Ντένμον που πυροβολούσε από παντού με 4 συνεχόμενα καλάθια από τα 6,75 μ. έστειλε ξανά τη διαφορά στους 10 (69-79) και έκτοτε οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Προμηθέα να προσπαθεί, αλλά να μην έχει άλλες δυνάμεις να επανέλθει.

Το τελικό 91-108 μάλλον αδικεί ως διαφορά τους γηπεδούχους, όμως, πιστοποιεί την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, αλλά και το επίπεδο του θεάματος που προσέφεραν στο κατάμεστο γήπεδο της Πάτρας.

Κορυφαίος του παιχνιδιού ο Μάρκους Ντένμον που ξεκίνησε με 7/7 τρίποντα πριν χάσει την τελευταία του προσπάθεια, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με συνολικά 25 πόντους. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 εντυπωσιακά κοψίματα, ο Ζακ Όγκαστ σημείωσε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κένι Γκέιμπριελ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης χάρισε μια ακόμα υπέροχη παράσταση, με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Από τον Προμηθέα, ο Λάνγκστον Χολ είχε 18 πόντους με 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Νίκος Γκίκας είχε 16 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ολεξάντρ Λίποβι σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 43-52, 69-79, 91-108

 

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ