Print this page

Εκατό λόγοι για… restart

Written by  Ιαν 14, 2018

Την ευκαιρία να καθαρίσει το μυαλό, να ξεμουδιάσει και να κάνει μια επανεκκίνηση ενόψει της πολύ δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί είχε ο Ολυμπιακός που δεν δυσκολεύθηκε με τον ΓΣΛ Φάρο, του οποίου επικράτησε εύκολα με 100-69 αφήνοντας πίσω την βαριά ήττα από την Μπασκόνια.

Όπως ήταν φυσικό, μετά από ένα τόσο σκληρό αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανάγκη μια καλή εμφάνιση για να λειτουργήσει ως αγχολυτικό και ευκαιρία να διορθωθούν όλες οι αστοχίες, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης τον Γιώργο Πρίντεζη, να έχει την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο, χωρίς να αφήσει τους παίκτες του να χαλαρώσουν εντελώς, αλλά και να δώσει την ευκαιρία να ξεχαστούν και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι πριν από τις κρίσιμες μάχες για την Ευρωλίγκα.

Άπαντες ανταποκρίθηκαν άμεσα, μπήκαν ορεξάτοι και... ξέσπασαν από το ξεκίνημα, δείχνοντας αποφασισμένοι να μην αφήσουν την βαριά ήττα να τους πάρει από κάτω. Το παιχνίδι κρίθηκε από την πρώτη περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 31-19 και από το σημείο εκείνο και έπειτα, άρχισε η διαχείριση για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η συγκέντρωση.

Η διαφορά έφτασε τους 30 πόντους με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (81-51), στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Ολυμπιακού χαλάρωσαν αρκετά, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τους αφύπνισε αμέσως και το τελικό 100-69 αποτύπωσε την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι για να πάρει αυτοπεποίθηση μετά την απουσία του από τον τραυματισμό του και το κατάφερε, αφού ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και ένα κλέψιμο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Χόλις Τόμπσον είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου πρόλαβε να σημειώσει 10 πόντους με 3 ασίστ και έκτοτε κάθισε στον πάγκο να ξεκουραστεί.

Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Φάρου, ο Νώντας Παπαντωνίου είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Πάρις Μαραγκός είχε 10 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 59-32, 81-51, 100-69

 

 

Φωτό: olympiacosbc.gr