Print this page

Αήττητος χάρη στον… «Άγιο Βασίλη» Γκρίφιν

Written by  Δεκ 31, 2017

Ο Κολοσσός H Hotels έφτασε μια ανάσα από την νίκη της… χρονιάς στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος για το 2017, όμως, ο… ωραίος μέχρι εκείνη της στιγμή Μάλκολμ Γκρίφιν έγινε μοιραίος αστοχώντας κάτω από το καλάθι και ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη με 72-71 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του μόνος και αήττητος στην κορυφή.

Οι «πράσινοι» ήταν επηρεασμένοι από την ήττα και το ταξίδι στην Βαλένθια, κάτι που ο Κολοσσός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό διεκδικώντας τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, μένοντας, ωστόσο, με την ικανοποίηση μιας πολύ καλής εμφάνισης απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά και με σερί 9-0 μετέτρεψε το 10-10 σε 10-19, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού στην αναμέτρηση (δεκάλεπτο 12-19), με τον Κολοσσό να προβάλει αντίσταση και να μην δίνει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν περισσότερο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» κατάφεραν σχεδόν άκοπα να κρατήσουν τη διαφορά ως τη λήξη του ημιχρόνου που τους βρήκε να προηγούνται με 29-33, όμως, η έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική.

Με ενθουσιασμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Κολοσσός προηγήθηκε με 47-39, με τον Παναθηναϊκό να απαντά και να καλύπτει άμεσα τη διαφορά και το δεκάλεπτο έληξε με ένα μεγάλο τρίποντο του Γουέιρ για το 56-54 υπέρ των γηπεδούχων.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, ο Κολοσσός προηγήθηκε εκ νέου με +7 (61-54) και έδειξε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, ο Παναθηναϊκός ξύπνησε ξανά, μπήκε στο τελευταίο λεπτό προηγούμενος στο σκορ με 68-72 και έχοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Το μεγάλο τρίποντο του Γκρίφιν μείωσε στον πόντο και έδωσε ελπίδες στον Κολοσσό, όμως, ο Αμερικανός ήταν ο μοιραίος παίκτης των γηπεδούχων, αφού στην επόμενη φάση και μετά το κλέψιμο του Τζόουνς, αστόχησε εξ επαφής σε προσπάθεια να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Με 26’’ να απομένουν, ο Κολοσσός επέλεξε να μην κάνει φάουλ. Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Καλάθη που κατανάλωσε όλο το χρόνο που απέμενε με τον Γκρίφιν στην εκπνοή να αστοχεί από το κέντρο στο τρίποντο της νίκης.

Ο Τζέημς Γκιστ με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο Κρις Σινκλετον είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε 11 πόντους, ενώ στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, ο Νικ Καλάθης είχε 6 πόντους με 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Για τον Κολοσσό, κορυφαίος, αλλά και… μοιραίος ήταν ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ντάστιν Γουέιρ είχε 13 πόντους και 5 ασίστ και ο Ραμόντ Χάρις σημείωσε 12 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 29-33, 56-54, 71-72

Φωτό: esake