Print this page

Πέντε λεπτά πριν πάει για… άλλα

Written by  Δεκ 17, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods χρειάστηκε μόλις 5’ για να κάμψει την αντίσταση του Ρεθύμνου Cretan Kings με 91-69 συνεχίζοντας αήττητος στην Basket League πριν από την τελευταία και πολύ κρίσιμη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας για το 2017.

Η απώλεια του Νικ Καλάθη ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να ανακατέψει την… τράπουλα στο ρόστερ της ομάδας και να αλλάξει ρόλους σε πολλούς παίκτες, με τον τεχνικό των «πρασίνων» να βλέπει με ικανοποίηση πως οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν και έδειξαν πως μπορεί να περιμένει και άλλα από πολλούς παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε να βρει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς η απουσία του Καλάθη του στέρησε πολύ σε δημιουργία και οργάνωση, με συνέπεια η μαχητική κρητική ομάδα να βρίσκεται κοντά στο σκορ και να βάζει δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με το Νίκο Παππά που ανέλαβαν πιο ενεργό οργανωτικά ρόλο, ανταποκρίθηκαν σε αρκετά καλό βαθμό στο νέο ρόλο που τους ανατέθηκε, ενώ με τη σειρά του ο Μάρκους Ντένμον βγήκε μπροστά στο σκοράρισμα, δίνοντας εύκολους πόντους, παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τους «πράσινους» σε διαφορά ασφαλείας.

Το Ρέθυμνο, μάλιστα, έφτασε σε απόσταση αναπνοής στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου (47-45) και έδειχνε ικανό να βάλει πολλές δυσκολίες στους γηπεδούχους

Ένα σερί, όμως, 15-0 του Παναθηναϊκού ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι με τη διαφορά να φτάνει στο τέλος του δεκάλεπτου τους 17 πόντους (62-45) και τη νίκη να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Η διαφορά έφτασε και το +24 (91-67) πριν την τελευταία επίθεση του ματς, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα και πλέον να σκέφτεται την εβδομάδα που θα ακολουθήσει στην Ευρώπη, που θα κρίνει κατά πολύ την θέση που θα έχει πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας.

Ο Μάρκους Ντένμον με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους 4 ριμπάουντ ήταν οι πρώτοι σκόρερς του «τριφυλλιού, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 12 πόντους με 3 ασίστ, ο Νίκος Παππάς 10 πόντους με 5 ασίστ, ενώ ο Κωνσταντίνος Μήτογλου πήρε την ευκαιρία του σημειώνοντας 7 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από το Ρέθυμνο, ο Στέφαν Μούντι με 24 πόντους και 4 ασίστ έκανε το ΟΑΚΑ να τον χειροκροτήσει σε πολλά σημεία για την προσπάθειά του, ο Τράβις Ντάνιελς είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μάλκολμ Άρμστεντ είχε 10 πόντους με 3 ασίστ, ενώ ο Άντονι Λι είχε 8 πόντους με 13 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-36, 62-46, 91-69

Φωτό: ΕΣΑΚΕ