Print this page

Διέσυρε τον Άρη ο Προμηθέας, συγκλονιστική νίκη-«ανάσα» για την Κύμη, εύκολα ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο

Written by  Δεκ 02, 2017

Ο Προμηθέας Πατρών διέσυρε τον Άρη με 70-40 και συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα, πληγώνοντας, ταυτόχρονα, πολύ άσχημα τον «Αυτοκράτορα» που γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα δεν προμήνυε τη συνέχειά της, αφού ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 12-3 και 19-10, όμως, από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» κατέρρευσαν με τους γηπεδούχους να μυρίζονται… αίμα και να βγάζουν στο παρκέ όλες τις αρετές τους που φέτος έχουν οδηγήσει στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Με μια εκπληκτική αντεπίθεση και επιμέρους σκορ 58-21 στα επόμενα τρία δεκάλεπτα, η ομάδα της Πάτρας έφτασε στη θριαμβευτική επικράτηση και στο 6-1, παραμένοντας σταθερά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Σον Έβανς είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ολεξάντρ Λίποβι σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε επίσης 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τους νικητές.

Από τον Άρη, ο Κιθ Μπένσον με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Γιάννης Αθηναίου με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ προσπάθησαν να σώσουν τα προσχήματα, αλλά αυτό που μένει από την αναμέτρηση, είναι τα συνολικά 22 λάθη, τα μόλις 2/21 τρίποντα και η φτωχότατη επιθετική συγκομιδή, αλλά και το θερμό επεισόδιο του Μπρεντ Πέτγουεϊ με οπαδούς της ομάδας του, με συνέπεια ο Παναγιώτης Γιαννάκης να τον στείλει στα αποδυτήρια, εικόνες που συνθέτουν το παζλ μιας βαθιάς πληγής στην ιστορία του πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα».

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 32-29, 56-35, 70-40

 

Μεγάλο ντέρμπι… επιβίωσης διεξήχθη στο κλειστό της οδού Αρτάκης, εκεί όπου ο Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ Cola και η Κύμη έδωσαν τον… υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία, αφού αμφότερες πριν την έναρξη της αναμέτρησης δεν είχαν γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Τελικά, έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι πήραν την σπουδαία νίκη με 92-91 στην παράταση και πανηγύρισαν το πρώτο τους «ροζ» φύλλο αγώνα, αφήνοντας τον «Ιστορικό», που έχασε δύο φορές την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική περίοδο, στην τελευταία και πολύ δεινή θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση ήταν ένα ντέρμπι με πλούσιο θέαμα και αγωνία από το πρώτο μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τις δυο ομάδες να καταθέτουν την ψυχή τους για να πετύχουν την παρθενική τους νίκη με την προσπάθειά τους να είναι πραγματικά συγκινητική.

Το τελευταίο λεπτό ήταν συγκλονιστικό με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς και τον Πανιώνιο να… αυτοκτονεί χάνοντας 4 συνεχόμενες βολές από Μακγκί και Σαρικόπουλο, αλλά ο Βαγγέλης Σακελαρίου σημείωσε ένα τεράστιο τρίποντο που έφερε το 78-77 στα 15.9’’. Η άμυνα του Πανιωνίου δεν λειτούργησε σωστά και ο εκπληκτικός Κάμερον Τζόουνς με καλάθι και φάουλ στα 6,8’’ έκανε το 78-80.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Κύμη θα πάρει τη μεγάλη νίκη, ο Βαγγέλης Σακελαρίου κέρδισε φάουλ στην προσπάθειά του για το τρίποντο της… απελπισίας, χάνοντας όμως την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού με 2/3 βολές ισοφάρισε σε 80-80 και με την τάπα του Σαρικόπουλου στον ΜακΓκί το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Και στο επιπλέον πεντάλεπτο το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τον Πανιώνιο να παίρνει προβάδισμα 88-84, αλλά την Κύμη να επιστρέφει και με μεγάλο τρίποντο του ΜακΦάντεν στα 38.4’’ να περνάει μπροστά με 88-89. Οι γηπεδούχοι έχασαν την επίθεση και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να κάνουν φάουλ, στέλνοντας τον ΜακΦάντεν στη γραμμή των βολών. Ο Αμερικανός με 2/2 έκανε το 88-91, ο Σμιθ με 1/2 έκανε το 91-92, αλλά ο Σακελαρίου με μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 91-92 στα 2.5’’. Ο Άγγελος Τσαγκαράκης αστόχησε και στις δυο βολές, αλλά ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ και η Κύμη πανηγύρισε μια τεράστιας σημασίας νίκη που την ξεκολλά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Θαν ΜακΦάντεν σημείωσε 35 πόντους (4/4 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 6/6 βολές), με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Κάμερον Τζόουνς να έχει επίσης μια μεγάλη εμφάνιση με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Πανιώνιο, ωραίος, αλλά και μοιραίος στην κανονική περίοδο ήταν ο Βαγγέλης Σακελαρίου που ολοκλήρωσε με 24 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Μπόρις Νταλό είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τους Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Κρις ΜακΝίλι να προσθέτουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-42, 61-61, 80-80, 91-92 (παρ.)

 

 

Το καλό του πρόσωπο έπειτα από αρκετό καιρό έδειξε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα του Κολοσσού H Hotels με 70-56 και ανέβηκε στις θέσεις της πρώτης οκτάδας.

Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να είναι απελπιστικά άστοχες και το θέαμα να είναι άγνωστη… λέξη. Στο δεύτερο μέρος, όμως, το παιχνίδι άνοιξε, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε καλύτερος και πήρε διαφορά, φτάνοντας τελικά σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Φιλ Γκος με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ουσμάν Κρουμπαλί με 8 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, ενώ για τον Κολοσσό, ο Μάλκολμ Γκρίφιν έπαιζε σχεδόν μόνος του με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 5 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 29-28, 53-43, 70-56

 

Εύκολο απόγευμα πέρασε το Ρέθυμνο Cretan Kings απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, όπου επικράτησε με 89-70 και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα μετά από μια σειρά από αποτυχημένα αποτελέσματα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης διαφορά ασφαλείας και δεν δυσκολεύθηκαν να τη διατηρήσουν ως το τέλος, παρά την πρόσκαιρη προσπάθεια των γηπεδούχων να μειώσουν και να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Σακίλ Γκούντγουιν με double-double και 26 πόντους με 10 ριμπάουντ, με τον Στεφάν Μούντι να προσθέτει 19 πόντους με 5 ασίστ και τον Μάλκολμ Άρμστεντ να προσθέτει 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από τον Φάρο, ο Νώντας Παπαντωνίου είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μανώλης Παπαμακάριος είχε 13 πόντους και ο Γιώργος Διαμαντάκος σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 39-47, 53-67, 70-89

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ