Print this page

Πρώτος και… γκαζωμένος!

Written by  Οκτ 30, 2017

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός Superfoods μετέτρεψε το παιχνίδι με τον μέχρι την έναρξή του αήττητο Προμηθέα Πατρών σε μια καλή προπόνηση ενόψει Μπασκόνια και, μοιράζοντας κατά διαστήματα πλούσιο θέαμα, επικράτησε με 96-64, παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι, πιάνοντας από το «λαιμό» τους φιλοξενούμενους από το πρώτο δευτερόλεπτο, κυριάρχησαν σε δημιουργία και ομαδικό παιχνίδι (25 ασίστ, 10 ο Νικ Καλάθης), έκλεψαν 15 φορές τη μπάλα και γενικά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, προσφέροντας ικανοποίηση στον προπονητή τους που είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος με 14-1 εκμεταλλευόμενος την διστακτικότητα των φιλοξενούμενων και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Αμφότερες οι δυο ομάδες είχαν όρεξη να παίξουν γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ, με τον Προμηθέα να βγάζει αντίδραση και να μειώνει στο τέλος της πρώτης περιόδου σε 29-22.

Παρά τις προσπάθειες των Πατρινών να μειώσουν, η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής στο παρκέ, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά και με νέο σερί 14-0 έφτασε το +24 (52-28), κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας για το 54-32 που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να σκεφτεί την συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός επαναπαύτηκε στη διαφορά και ο Προμηθέας που βγήκε πιο ενθουσιώδης στο δεύτερο μέρος το εκμεταλλεύτηκε, μειώνοντας σταδιακά τη διαφορά και, φτάνοντας μέχρι τους 9 πόντους (61-52) χτυπώντας… καμπανάκια στους «πράσινους».

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους Πατρινούς να έχουν κάνει ένα επιμέρους 11-20 (65-52), όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν διατεθειμένοι να δουν τη διαφορά να μειώνεται περισσότερο. Όχι μόνο αυτό, αλλά πάτησαν γκάζι και με σερί 23-0 μέσα σε 3’ εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους, με το τελικό σκορ να φτάνει το 96-64.

 Ο Τζέημς Γκιστ ήταν πολύ ορεξάτος και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, κορυφαίος ήταν για μια ακόμα φορά ο Νικ Καλάθης που σημείωσε 14 πόντους μ5 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Κέισι Ρίβερς είχε επίσης 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κρις Σίγνκλτετον με 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για τον Προμηθέα, που έδειξε ότι είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο που αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μουχάμεντ Φαγέ είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 54-32, 65-52, 96-64