Print this page

«Ερυθρόλευκη»... βόλτα στην Θεσσαλονίκη

Written by  Οκτ 29, 2017

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στον Άρη, τον οποίο νίκησε πολύ εύκολα με 55-80 μια μόλις εβδομάδα πριν από το ραντεβού τους για τον ημιτελικό Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο.

Παρά τις απουσίες τους, καθώς εκτός από τους μόνιμα απόντες Βασίλη Σπανούλη και Κιμ Τιλί, οι «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού του, δεν έδειξαν να πτοούνται, έβγαλαν στο παρκέ όλες τις αρετές τους και πήραν τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, την οποία θα επισκεφθούν ξανά την ερχόμενη Κυριακή με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Κακό το ξεκίνημα για τις δυο ομάδες, με τον Άρη να ξεκινά καλύτερα την αναμέτρηση και με τον Γιάννη Αθηναίου να σκοράρει συνεχόμενους πόντους κατά της πρώην ομάδας του, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά.

Από τα μισά της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, έλεγξε τα ριμπάουντ και με σερί 7-0 πήρε μια διαφορά (8-14), ενώ παρά τα φάουλ με τα οποία είχε ήδη αρχίσει να έχει πρόβλημα, έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 14-22.

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου με τον Άρη να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους προς το καλάθι και να μένει χωρίς πόντο για 03:30 με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται για το 14-26, ενώ με τους «ερυθρόλευκους» να κυριαρχούν σε όλο το παρκέ, η διαφορά έφτασε το +22 (22-43) πριν το ημίχρονο βρει τους φιλοξενούμενους να έχουν κάνει ένα επιμέρους 10-23 σε αυτή την περίοδο.

Με εκατέρωθεν καταιγισμό τριπόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να δείχνει να πατά αρκετά καλύτερα στο παρκε΄και τον Ολυμπιακό να έχει επαναπαυτεί στα κεκτημένα, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να μειώσουν σε 45-58, όμως, ο Ολυμπιακός με προσωπικούς πόντους του Αγραβάνη κατάφερε να πάει στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου και πάλι με μια καλή διαφορά (45-62).  

Ο Άρης πλησίασε σε 49-62 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά αυτή ήταν η τελευταία του αναλαμπή, καθώς ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 2-11 για το 51-73 και ουσιαστικά τελείωσε εκεί το παιχνίδι, με τους δυο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες μια που έχουν σημαντικές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Το τελικό 55-80 χαρίζει στον Ολυμπιακό την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για τις δυο ομάδες ενόψει του μεταξύ τους ημιτελικού Κυπέλλου σε μια εβδομάδα.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε πολλά από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε, κάτι που σίγουρα τον χαροποιεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από τον Άρη, που δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει μετά το καλό του ξεκίνημα, ενώ στην πορεία έχασε και τον Γιάννη Αθηναίου, που γύρισε τον αστράγαλό του, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 8 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 24-45, 45-62, 55-80

Φωτό: twitter.com/olympiacosbc