Print this page

Περάστε, σκουπίστε και ετοιμαστείτε για… Μόσχα

Written by  Οκτ 22, 2017

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε πολύ εύκολα από την έδρα του ΓΣΛ Φάρου με 52-89 και στρέφει το βλέμμα του, ξεκούραστος και χωρίς προβλήματα, στις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα για την Ευρωλίγκα, με αρχή το δύσκολο ταξίδι στη Μόσχα για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.  

Το παιχνίδι δεν χωρά κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν τεράστια, με τον Τσάβι Πασκουάλ, που συμπλήρωσε έναν χρόνο στον πάγκο του «τριφυλλιού», να έχει ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, να ανοίξει το ροτέισον και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους ενόψει της πραγματικά πολύ δύσκολης συνέχειας.

Αν και ξεκίνησε μουδιασμένα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Φάρο να διατηρείται σε απόσταση αναπνοής, όμως, τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν αρχικά με σερί 9-0 από το 15-15 και με συνολικό επιμέρους σκορ 14-32, οι «πράσινοι» έφτασαν να προηγούνται με 25-45 στο ημίχρονο και να στρέφουν πια το βλέμμα στην… διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και στη συνέχεια, εκτόξευσε τη διαφορά στους 37 )36-73) στο 30’ και έφτασε στο άνετο 52-89 για να πάρει την νίκη χωρίς ουσιαστικά να ιδρώσει ιδιαίτερα.

Ο Μάρκους Ντένμον και ο Νίκος Παππάς σημείωσαν από 15 πόντους, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να προσθέτει 10 πόντους, ενώ από τον Φάρο δεν υπήρξε παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κέβιν Γκάλογουεϊ να σημειώνει 8 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 25-45, 36-73, 52-89

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ