Print this page

Εύκολη νίκη με Κύμη, ανησυχία για Μάντζαρη

Written by  Οκτ 15, 2017

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κύμης με 85-56 και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να στραφεί ξέγνοιαστος στην αναμέτρηση με την Μάλαγα για την Ευρωλίγκα, αφού η ατυχία χτύπησε ξανά, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο διεθνής γκαρντ των Πειραιωτών χτύπησε το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού και έμεινε εκτός συνέχειας του παιχνιδιού και αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάστασή του για να διαπιστωθεί αν θα προστεθεί ένας ακόμα πονοκέφαλος στο τεχνικό τιμ.

Εκτός αγώνα έμειναν και πάλι τρεις παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αφού ούτε αυτή τη φορά μπόρεσε να αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα και αποφασίστηκε να ξεκουραστεί, ενώ ο Κιμ Τιλί θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 4 μήνες, μετά τον τραυματισμό του στην προθέρμανση της αναμέτρησης με την Μπασκόνια. Αντίθετα, ο Μπράιαν Ρόμπερτς επέστρεψε στη δωδεκάδα, όπου πήρε χρόνο, αλλά έδειξε ότι θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο για να επανέλθει σε αγωνιστικό ρυθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από το ξεκίνημα τον έλεγχο της αναμέτρησης, επέβαλαν το ρυθμό τους, κατέβασαν τα ριμπάουντ και έτρεξαν στο γήπεδο και με τον Χόλις Τόμπσον να σημειώνει ήδη 13 πόντους στην πρώτη περίοδο έκλεισαν το διάστημα αυτό με διψήφια διαφορά (10-21).

Η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον ρυθμό του και να ανεβάζει τη διαφορά στο +20 στο ημίχρονο (23-43), όμως, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, το καθαρό μυαλό χάθηκε με αποτέλεσμα η Κύμη που βελτίωσε αισθητά την άμυνά της, να κάνει ένα σερί 10-2 και να δώσει ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός είχε χάσει και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος χτύπησε στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού του και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν, ο Ολυμιπακός απάντησε με σερί 9-0 που επανέφερε τη διαφορά στους 21 πόντους (33-54) και το παιχνίδι είχε πάρει πια το δρόμο του.

Με τη διαφορά να φτάνει το +31 (41-72), ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο και στους παίκτες που έχουν μικρή συμμετοχή, δείχνοντας τους ότι τους υπολογίζει όλους και το παιχνίδι έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν άνετα με 56-85.

Ο Χόλις Τόμπσον με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ ακολούθησαν με καλή απόδοση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα, ο Δημήτρης Αγραβάνης με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Βασίλης Τολιόπουλος που άρπαξε την ευκαιρία του και σημείωσε 11 πόντους με 2 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου που είχε 9 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την Κύμη, ο Τζαμάρι Τέιλορ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ο Τέντι Οκερεαφόρ είχε 11 πόντους με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Κάμερον Τζόουνς και ο Άγγελος Τσαγκαράκης είχαν από 10 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85