Print this page

Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός

Written by  Σεπ 23, 2017

Με όπλο του την άμυνα και τον Μιλουτίνοφ να πραγματοποιεί εμφάνιση F4, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα με 70-56 στον ημιτελικό του δεύτερου International Tournament που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Πρίντεζης, Αρσενόπουλος και Τολιόπουλος.

Δεκάλεπτα: 19-10, 39-22, 53-38, 70-56.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 6 (3ασ), Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοφ 16 (8ριμπ), Στρέλνιεκς 6 (2), Τιλί 4 (7ριμπ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (5ριμπ, 1τριπ, 3ασ), Μπόγρης 6 (3ριμπ), Τόμπσον 6 (1). 

Ερυθρός Αστέρας (Αλιμπίγεβιτς):  Kέσελ 3 (1), Ραντίσεβιτς 5, Ντάγκουμπιτς 3 (1), Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 7 (1), Γιάνκοβιτς, Άντιτς, Ρότσεστι 3, Λεσόρτ 14, Μπιέλιτσα 16.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Ήταν ένα καλό πρώτο τεστ απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας, πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα, στην επίθεση θέλουμε σίγουρα βελτίωση, πρέπει να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλον, είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, είχαμε άσχημο ποσοστό στα τρίποντα και πρέπει να βελτιωθούμε. Και αμυντικά και επιθετικά, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε περισσότερους δημιουργούς πλέον, έχουμε και παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα με όλους μας τους ψηλούς, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε πολλούς τρόπους να επιτεθούμε, δεν θα είμαστε μονοδιάστατοι, θα έχουμε ένα καλό ομαδικό παιχνίδι με πολλούς δημιουργούς και πολλούς εκτελεστές. Είναι καλό που έχουμε δυνατό και με βάθος ρόστερ, υπολογίζω όλους τους παίκτες, έχουμε 15 παίκτες στο ρόστερ και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Για εμένα είναι σημαντικό πως πρέπει να καταλάβουν όλοι πως έχουν ρόλο στην ομάδα και πρέπει όλοι να είναι 100% έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, πρέπει να καταλάβουν όλοι τον ρόλο τους, είναι περίοδος που μπαίνουν οι ρόλοι και πρέπει όλοι να καταλάβουν τον ρόλο τους για το καλό της ομάδας γιατί η ομάδα είναι πάνω από όλους”.

ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Είχα ένα μικρό τραυματισμό, όμως επέστρεψα, είμαι εδώ και είναι πολύ όμορφο να είμαι εκεί έξω με τους συμπαίκτες μου. Έχουμε πολύ καλή ομάδα που ανήκει στην ελίτ και μπορούμε να παίξουμε γρήγορα στο ανοικτό γήπεδο. Από την πλευρά μου, εγώ προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου δίνοντας τη μπάλα γρήγορα στο τρανζίσιον. Είναι όμορφο που είμαι πίσω στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα αυτό ήταν ένα καλό τεστ για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε».

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ  (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22/9/2017)

MAKAMΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 101-100
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 70-56

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9/2017)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ (KΥΡΙΑΚΗ 24/9/2017)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Φωτό Olympiacos.gr

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.