Print this page

Ξέχασε τη Φενέρ, έτοιμος για τον τελικό

Written by  Μάι 25, 2017

Ο Ολυμπιακός άφησε γρήγορα πίσω του την χαμένη ευκαιρία να κατακτήσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο και απέναντι στον Άρη έδειξε το καλό του πρόσωπο, επικρατώντας με 79-65 και με συνολικό σκορ 3-0, πέρασε στους τελικούς του Πρωταθλήματος για μια ακόμα χρονιά, όπου, αρχής γενομένης από την Κυριακή, θα διεκδικήσει απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Μπορεί να χάθηκε ένας σημαντικός τίτλος, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να το έχουν ήδη ξεχάσει, μπαίνοντας από το πρώτο λεπτό απόλυτα συγκεντρωμένοι, δείγμα της θέλησής τους να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με έλεγχο του ρυθμού, πιεστική άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο σε όλο τα γήπεδο, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενέργεια και ταχύτητα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν συνάντησαν καμία ιδιαίτερη πίεση και πλέον περιμένουν τον «αιώνιο» αντίπαλο για να διεκδικήσουν το three-peat.

Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους, η… απουσία που σημείωσαν οι φίλαθλοι, καθώς στο ΣΕΦ βρέθηκαν λιγότεροι από 5.000 φίλαθλοι, που, ωστόσο, χειροκρότησαν θερμά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, ζητώντας τους την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Από το 8-0 του πρώτου δεκάλεπτου ο Ολυμπιακός έδειξε τις προθέσεις του να τελειώνει το συντομότερο δυνατό με την υπόθεση νίκη και να επικεντρωθεί στον τελευταίο εναπομείναντα στόχο της χρονιάς.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν να έχουν καθαρό μυαλό, αν και ήταν φανερή η στενοχώρια τους από την απώλεια του ευρωπαϊκού τίτλου και δεν δυσκολεύονταν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Άρη να προσπαθεί να παραμένει κοντά στο σκορ.

Η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (49-27) και από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι»… έσβησαν τις μηχανές και άρχισαν να σκέφτονται τους τελικούς του Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Η χαλάρωση αυτή βοήθησε τον Άρη να μειώσει η διαφορά (67-58), προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν περισσότερο, με το τελικό 79-65 να στέλνει τον Ολυμπιακό στον τελικό και τον Άρη στον μικρό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 14 πόντους (4/6 τρίποντα) με 3 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 13 πόντους, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 10 πόντους με 6 ασίστ και ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 9 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, μόνο ο Γουίλ Κάμμινγκς προσπάθησε να κάνει κάτι καλό, σημειώνοντας συνολικά 21 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-25, 65-49, 79-65

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.