Print this page

Απόλυτα έτοιμος για το Final Four ο Ολυμπιακός

Written by  Μάι 13, 2017

Φωτό: olympiacosbc.gr

Ο Ολυμπιακός έδειξε πανέτοιμος για το Final Four, αφού στην δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών επικράτησε του Άρη με 77-84 στο «Nick Galis Hall», έκανε το 2-0 και πλέον αρχίζει να μετρά αντίστροφα για μια ακόμα μεγάλη πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία του.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, έδειξαν σε καλή κατάσταση, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχαν υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια, σημειώνοντας συνολικά 16/34 τρίποντα και δήλωσαν πανέτοιμοι για την μεγάλη μάχη της ερχόμενης Παρασκευής απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά και θέλησε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του Άρη, καθώς Καββαδάς και Τζάκσον δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και βρέθηκαν εκτός δωδεκάδας, με αποτέλεσμα οι Πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν σαφές πλεονέκτημα μέσα στη ρακέτα.

Με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Κεμ Μπιρτς να ηγούνται των προσπαθειών τους, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διψήφιο προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως, η αγωνιστική τους χαλάρωση στο δεύτερο, έφερε μια εκπληκτική αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, που με επιμέρους σκορ 27-19, έκλεισαν το ημίχρονο πίσω μόλις με 2 πόντους (41-43) και έδειξαν πως μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι.

Η απάντηση ήρθε με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν ξανά σκληρή άμυνα και πήραν σχετικά εύκολα μια διαφορά 15 πόντων (52-67) βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για τη νίκη.

Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν, περιμένοντας απλώς να περάσει ο χρόνος για να τελειώσει το παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Άρης να μειώσει ξανά στους 6, με το τελικό 77-84 να αφήνει πλέον τον Ολυμπιακό να ασχολείται μόνο με το Final Four.

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε απίστευτα πράγματα πετυχαίνοντας μέχρι και buzzer beater πίσω από το κέντρο με σπάσιμο μέσης στο τέλος της πρώτης περιόδου, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους (5/7 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι σε πολύ μεγάλα κέφια και με 19 πόντους και 8 ασίστ καθοδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες του, ο Κεμ Μπιρτς σκέπασε τα καλάθια κάνοντας ένα εντυπωσιακό double-double με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για τον Άρη που ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος από την πρώτη αναμέτρηση και, παρά τις απουσίες του, κοίταξε στα μάτια τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ο Γουίλ Κάμμινγκς είχε 16 πόντους, ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Αντουάν Σκοτ σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Θοδωρής Ζάρας είχε 10 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 41-43, 55-67, 77-84

 

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.