Βασίλης Τολιόπουλος: «Να μείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι»

Written by  Απρ 21, 2017

Χαρούμενος τόσο από τη νίκη στον πρώτο αγώνα επί της Αναντολού Εφές, όσο και από τη δική του πρώτη συμμετοχή σε play off Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Τολιόπουλος, παραμένει προσγειωμένος και ξεκαθαρίζει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ο νεαρός γκαρντ των Πρωταθλητών Ελλάδας, μίλησε στο agapotobasket.gr και εξήγησε πως η ομάδα πρέπει να μείνει ταπεινή και συγκεντρωμένη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με σοβαρότητα και συγκέντρωση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτική απέναντι σε μια πολύ καλή, όπως υποστήριξε, ομάδα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην δική του συμμετοχή και την εμπειρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε play off Ευρωλίγκας, αλλά και την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ, την οποία περιμένει και στη δεύτερη αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πήρε άνετα τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι των play off. Ήταν τελικά τόσο εύκολο, όσο το κάνατε να φαίνεται;

Όχι, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η Εφές είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και εξαιρετικό σύνολο. Μπορεί να γυρίσει τα ματς σε διάστημα δυο λεπτών ακόμα και με μεγάλη διαφορά. Είναι εξαιρετική ομάδα. Παίξαμε με σοβαρότητα, όπως θέλαμε στην άμυνα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί ήταν απλώς μόνο μία νίκη.

Παρ’ όλο που ο Ολυμπιακός έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσετε στο δεύτερο παιχνίδι;

Σίγουρα, πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσεις. Δεν υπάρχει το τέλειο παιχνίδι. Θα δούμε τι λάθη κάναμε, που μπορούμε να βελτιωθούμε, που ήμασταν κακοί, να γίνουμε καλύτεροι και συνεχίζουμε.

Συνήθως στα πρώτα παιχνίδια, αν μια ομάδα πάρει με μεγάλη νίκη, κινδυνεύει να παρασυρθεί. Την έχει πατήσει και ο Ολυμπιακός στο παρελθόν με τη Σιένα. Είναι η συγκέντρωση το κλειδί για να κάνετε το 2-0;

Σίγουρα η συγκέντρωση. Να μείνεις ταπεινός. Να παίζεις όλα τα παιχνίδια σαν να είναι το πρώτο. Να σκέφτεσαι ότι είσαι πίσω, ότι χάνεις τη σειρά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και με σκληρή δουλειά να συνεχίσουμε έτσι.

Η δική σου εμπειρία σε play off Ευρωλίγκας πώς είναι;

Σίγουρα είναι κάτι το καταπληκτικό, δεν είχα την τύχη να παίξω σε παιχνίδι play off. Ήταν η πρώτη μου φορά. Ένα απίστευτο συναίσθημα και ελπίζω να ξαναζήσω καλύτερες στιγμές.

Το γήπεδο ακούγεται… διαφορετικά στα play off;

 

Σίγουρα. Ήταν εντυπωσιακό και περιμένουμε τους φιλάθλους να το γεμίσουν ξανά. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.