Πάτρικ Γιανγκ: «Προσευχόμασταν να είναι καλά ο Ματ»

Written by  Μαρ 26, 2017

Στενοχωρημένος τόσο για την ήττα από τη Ρεαλ Μαδρίτης, όσο περισσότερο για τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίο, ωστόσο, έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια τονίζοντας πως πρέπει όλη η ομάδα να είναι ενωμένη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Έπειτα από μια εντός έδρας ήττα έστω και σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, όλοι θα έπρεπε να είναι στενοχωρημένοι, ωστόσο, ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι επισκίασε τα πάντα, κάτι που φαινόταν στα μάτια του Πάτρικ Γιανγκ, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αμερικανός σέντερ μιλώντας στο agapotobasket.gr δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια, εμφανώς αγωνιώντας για την κατάσταση του συμπαίκτη του, δηλώνοντας πως όλη η ομάδα ήταν στο πλευρό του. Αγωνιστικά, εξήγησε τους λόγους που ήρθε η ήττα και το τι πρέπει να αλλάξει πριν έρθουν τα δύσκολα, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του και το γεγονός ότι αν και είναι αισθητά βελτιωμένος, δείχνει ότι ακόμα του λείπει κάτι, δήλωσε πιστός «στρατιώτης» του προπονητή του και πρόθυμος να βοηθήσει σε όποιον τομέα του ζητηθεί.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος για τρία δεκάλεπτα, αλλά στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε την ποιότητά της και πήρε τη νίκη. Τι κέρδισε η ομάδα από αυτή την αναμέτρηση;

Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, αλλά όπως είδατε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούμε, χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, πολλά ελεύθερα σουτ, αμυντικά τους δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς. Ευτυχώς, πήραμε το πλεονέκτημα και τώρα κοιτάμε μπροστά. Θα δούμε με ποιον θα διασταυρωθούμε και θα έχουμε λίγο χρόνο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα.

Αυτά τα χαμένα εύκολα καλάθια που λες ήταν θέμα συγκέντρωσης ή και κάτι άλλο;

Ναι, βέβαια. Η συγκέντρωση, ορισμένοι κακοί αιφνιδιασμοί… είναι πράγματα που συμβαίνουν. Πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα. Ό,τι κάνουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Όλοι μας κι εγώ μαζί πρέπει να είμαστε πιο ενεργοί, ειδικά στην άμυνα.

Αυτό το παιχνίδι θα είχε ήδη ξεχαστεί, αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι επρόκειτο για έναν σοβαρό τραυματισμό. Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω, μια που κι εσύ επέστρεψες από σοβαρό τραυματισμό: Πώς επηρεάζουν αυτές οι καταστάσεις την ομάδα;

Σίγουρα, συγκλονιστήκαμε με αυτό που έγινε στον Ματ. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και όλοι μας τον αγαπάμε που βρίσκεται στην ομάδα. Ευχόμασταν να μην ήταν κάτι σοβαρό. Ήμασταν κοντά του, προσευχόμασταν και ελπίζαμε να γίνει γρήγορα καλά. Ήταν πολύ στενοχωρημένος. Κι εμείς το ίδιο.

Εσύ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήσουν αρκετά καλός. Δείχνεις να έχεις αρχίσει να βρίσκεις την αυτοπεποίθησή σου, αλλά ακόμα φαίνεται ότι σου λείπει ένα “κλικ” για να δείξεις τον καλό σου εαυτό. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό;

Ξέρεις, δεν είναι ο στόχος μου να είμαι ο ήρωας. Δεν έχω εγώ τη μπάλα στα χέρια μου τόσο πολύ. Προσπαθώ να μαζεύω όσα περισσότερα ριμπάουντ και να βοηθώ τους γκαρντ να με βρουν όποτε είναι εύκολο για να τελειώνω τις φάσεις. Ο κόουτς μου ζητά να είμαι συγκεντρωμένος στα ριμπάουντ και στην άμυνα και να δίνω ενέργεια. Το σκοράρισμα θα έρθει. Θέλω να σκοράρω, θέλω να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα, αλλά βήμα βήμα, να κάνω το παιχνίδι μου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλά. Προχωράμε μπροστά;

Οι Αμερικάνοι λένε τη γνωστή φράση “When the going gets tough, the tough gets going”. Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά σκληρός για το πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς;

 

Είναι μια μεγάλη μάχη. Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο είναι do or die. Πρέπει να παλέψεις σκληρά και να μην τα παρατήσεις. Όλες οι ομάδες θέλουν να κρατήσουν αυτό το τρόπαιο στο τέλος της χρονιάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τι μπορούμε και να είμαστε ενωμένοι. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.