Συνεχίζει ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

Written by  Φεβ 12, 2017

Το 14 στα 14 έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 78-53 εκτός έδρας της Νίκης και συνεχίζει αήττητος την πορεία του στο πρωτάθλημα σπάζοντας μάλιστα το εντός έδρας αήττητο της ομάδας της Λευκάδας. 

Οι "ερυθρόλευκες" μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας σοβαρό πρόσωπο. Πήραν γρήγορα προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 10-25. Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τον Ολυμπιακό να μην κατεβάζει ταχύτητα μη δίνοντας έτσι στη Νίκη τη δυνατότητα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 30-48. 

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν φυσιολογικό με την τρίτη περίοδο το επιμέρους σκορ να είναι ισόπαλο για τις δυο ομάδες (15-15) και το παιχνίδι να μπαίνει στα τελευταία δέκα λεπτά του με το σκορ στο 45-63. Το τελικό 53-78 σήμαινε την 14η νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση που συνεχίζει αήττητος την πορεία του για την υπεράσπιση του τίτλου. 

Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Κάιζερ με 26 πόντους και την ακολούθησε από κοντά με 15 η Κλατσίδου ενώ από την πλευρά της Νίκης Λευκάδας Καμπουράκη, Κάντυ και Στάρα τελείωσαν τον αγώνα με 10 πόντους η καθεμία. 

Να σημειώσουμε ότι για τη Νίκη Λευκάδας δεν αγωνίστηκε η Μπράουν η οποία χτύπησε στο γόνατο και αναμένουμε το πόσο σοβαρός ή όχι είναι ο τραυματισμός της. 
 
Από πλευράς Ολυμπιακού δεν ταξίδεψε στη Λευκάδα η Εβίνα Μάλτση η οποία ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα. Σε συνεννόηση με την ομάδα προτιμήθηκε να μείνει στην Αθήνα και να συνεχίσει τις καθημερινές εντατικές θεραπείες ώστε αν είναι δυνατόν να προλάβει να επανέλθει στη 12άδα των νταμπλούχων Ελλάδας στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθλητικό την επόμενη αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο ότι ακολουθεί το Final-4 του κυπέλλου σε πρώτο πλάνο αλλά και τα play-off του πρωταθλήματος και φυσικά το καλοκαίρι υπάρχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης στην αγωνιστική επιστροφή της αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος καθώς προτεραιότητα είναι να επανέλθει απόλυτα υγιής. Τραυματίας είναι ακόμα με πρόβλημα στη μέση και η Μιλίτσα Γιοβάνοβιτς. 

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 30-48, 45-63, 53-78

Νίκη Λευκάδας (Νίκος Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 6, Τελίδου 6, Καμπουράκη 10, Μπράουν, Αρώνη, Γούναρη 4, Ψυχογιού 7, Κάντυ 10, Παπαδοπούλου, Λιβιτσάνου, Στάρα 10

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή 2, Σταμάτη 2, Μπόνη 4, Χατζηνικολάου 8, Κάϊζερ 26, Δημητράκου 9, Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 4, Κοσμά, Καλτσίδου 15, Φουράκη 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.