Παπανικολάου: «Δεν πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας»

Written by  Ιαν 21, 2017

Προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στον στόχο της ομάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου μετά την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια που διατηρεί την ελληνική ομάδα σταθερά στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο διεθνής φόργουορντ των Πρωταθλητών Ελλάδας, εξήγησε πως αιτία της μεγάλης νίκης ήταν η συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα από την αρχή ως το τέλος, καθώς και η ανάγκη της να αντιδράσει μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό που στέρησε τον έναν από τους τρεις στόχους της σεζόν. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και να επικεντρώνεται σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θέλησε να διαφοροποιήσει την δική του προσφορά από αυτή των άλλων συμπαικτών του, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα είναι αυτή που προέχει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας για την στήριξη, ειδικά μετά από μια ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο που στέρησε έναν τίτλο.

Πήρατε μια πολύ μεγάλη και άνετη νίκη. Ήταν πιο άνετη από ό,τι περιμένατε;

Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε με μια αντίπαλη που ήμασταν κοντά στη βαθμολογία. Ήταν ένα “πρέπει” παιχνίδι για εμάς. Παρ’ όλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα, μπήκαμε από το πρώτο λεπτό πάρα πολύ δυναμικά, κερδίσαμε όλες τις φάσεις και τις διεκδικούμενες και αυτό έδειξε το δρόμο για το πώς θα πάει το παιχνίδι. Κάναμε εξαιρετική δουλειά πάνω σε δικούς τους παίκτες κλειδιά και, αν εξαιρέσεις ένα κομμάτι των επιθετικών ριμπάουντ που τους δώσαμε, όταν αρχίσαμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πετύχαμε εύκολους πόντους, οι οποίοι βοήθησαν να ανοίξουμε το παιχνίδι, να βρούμε το ρυθμό και να έχουμε και πλουραλισμό στην επίθεση με πολλά παιδιά να σκοράρουν.

Πλέον μια θέση στην πρώτη τετράδα είναι αντικειμενικός στόχος για τον Ολυμπιακό;

Δε νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με τον τρόπο που σκεφτόμασταν. Δεν πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά, να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και όταν τελειώσει και ο δεύτερος γύρος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική δουλειά μέχρι εδώ και είναι λάθος για τον οποιονδήποτε από εμάς να αρχίσει αν σκέφτεται διαφορετικά, δυο παιχνίδια παρακάτω ή την επόμενη φάση ή οτιδήποτε. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά και να δούμε πως θα καταλήξουμε.

Έκανες μια ακόμα καλή εμφάνιση και ήσουν μέσα στους διακριθέντες. Έχεις βρει πραγματικά τον παλιό καλό εαυτό σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό πλέον. Το έχω πει πολλές φορές, με έχουν βοηθήσει πάρα πολλά άτομα. Και η οικογένειά μου και οι συμπαίκτες μου, τους ευχαριστώ πολύ για την στήριξη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να το αναπαράγουμε τόσο πολύ. Όπως όλα τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους, έτσι κι εγώ κάνω τη δουλειά μου για να βοηθήσω την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Πολλοί λένε ότι μετά από ένα ντέρμπι «αιωνίων» οι παίκτες αδειάζουν από την ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, ίσως το πλήρωσε. Εσείς πως καταφέρατε να βγείτε τόσο δυνατά στο παρκέ;

Καταρχήν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό χάσαμε έναν τίτλο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Χάσαμε από τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον συνδιεκδικητή μας στους εγχώριους τίτλους οπότε για εμάς αυτό ήταν αιτία να θέλουμε να αντιδράσουμε και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω ότι το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό ήταν και μια καλή ώθηση ενόψει μιας ακόμα… διαβολοβδομάδας με δυο παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες;

Όπως είπα, δεν πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το παιχνίδι με τον Κόροιβο την Κυριακή. Να κάνουμε σωστά και συγκεντρωμένα τη δουλειά μας εκεί και μετά, ένα ένα τα παιχνίδια να συνεχίσουμε παρακάτω. Αυτές οι εβδομάδες είναι για όλους. Δεν είναι μόνο για τον Ολυμπιακό. Όλοι το ίδιο πρόγραμμα έχουν και όλοι τα ίδια παιχνίδια παίζουν.

Ο κόσμος πάντως πήρε φόρα και ζητούσε από τώρα το ευρωπαϊκό! Αυτό σημαίνει ότι σας πιστεύουν πολύ.

 

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εδώ και μας στήριξαν μετά από ένα παιχνίδι που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας και χάσαμε έναν τίτλο. Ήταν εδώ να μας στηρίξουν, να μας δώσουν την ενέργειά τους. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα το ΣΕΦ θα είναι έτσι και θα έχουμε τη στήριξή τους σε κάθε παιχνίδι. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.