Φανέρωσε αδυναμίες, έχει θέληση για βελτίωση

Written by  Σεπ 25, 2016

Ο Ολυμπιακός φανέρωσε όλες τις αδυναμίες του στον τελικό του Ηρακλείου απέναντι στην Αναντολού Εφές, ωστόσο, η πρώτη ήττα του στα φετινά φιλικά του παιχνίδια με 79-86 ενδέχεται να αποδειχθεί διδακτική προκειμένου να διορθωθούν στο χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν απέναντί τους μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, που εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα που διαρκώς αυξανόταν, φτάνοντας ακόμα και τους 22 πόντους στο 30’ (74-52).

Το παθητικό των 50 πόντων στο ημίχρονο (33-50), η κακή κυκλοφορία της μπάλας, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που έδιναν δεύτερες επιθέσεις στην τουρκική ομάδα, καθώς και οι αργές επιστροφές που έδωσαν πολλούς πόντους στην Εφές στον αιφνιδιασμό ήταν τα στοιχεία που θα πρέπει να δουλευτούν πολύ στις μέρες που απομένουν προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί έτοιμος όταν πρέπει.

Επιπλέον, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να σκεφτεί ακόμα τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητας του Πάτρικ Γιανγκ, που αγωνίστηκε ελάχιστα, τις δυσκολίες προσαρμογής που παρουσιάζει ακόμα ο Κεμ Μπιρτς και τα αρκετά κενά διαστήματα, στα οποία μια άκρως ποιοτική ομάδα, όπως η Αναντολού Εφές εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να χτίσει σημαντικές διαφορές.

Στα θετικά, ωστόσο, το πείσμα των παικτών του Ολυμπιακού να κυνηγήσουν ό,τι μπορούν ως το τέλος, φτάνοντας έως και το τελικό -7, η τρομερή ενέργεια που έφερε στο παρκέ ο Δημήτρης Αγραβάνης, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιστροφή του Ολυμπιακού με ένα σερί 17-2 από το 74-52 στο 76-69 μέσα σε μόλις 4’, αλλά και η σχετικά καλή εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ο Ματ Λοτζέσκι είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 12 πόντους με 6 ασίστ και ο Έρικ Γκριν 12 πόντους με 3 ασίστ για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Τόμας Ερτέλ είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντεσόν Τόμας 14 πόντους και 4 ριμπάουντ για την Αναντολού Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 50-33, 74-58, 86-79

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 14, Χάνεικατ 9, Μπάλμπαι 1. Μπράουν 13, Οσμάν 5, Κόττον 8, Γκεγίκ, Κορκμάζ 2, Γκρέιντχερ 11, Όμιτς 2, Ερτέλ 15, Ντάνστον 16

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 12, Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12, Αργαβάνης 4, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 5, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14, Αθηναίου

 

Φωτό: Olympiacos BC

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.