Διεθνής διάκριση για τον Σπανούλη

Written by  Οκτ 23, 2013

Παγκόσμια αναγνώριση αποτελεί για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη η πρόσκλησή του στο Βατικανό, προκειμένου να βραβευθεί με το πρώτο βραβείο Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία GiuseppeSciacca.

 

Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» προσέθεσε έτσι μία ακόμα σπουδαία διάκριση στην πλούσια συλλογή του, για την οποία, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τη χώρα, το 1ο Βραβείο Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό.

Η απονομή του Βραβείου θα  πραγματοποιηθεί στην ετήσια τελετή το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη του Βατικανού, παρουσία δυο Καρδιναλίων, των Dario Castrillon Hoyos και Peter Turkson και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από το πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο παγκοσμίως.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε και την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανούλη στην κατηγορία βράβευσης νέων αθλητών έως 35 ετών, δήλωσε «Είμαι ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, με ήθος… παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου στα γήπεδα. Κοσμεί το Ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη. Η Κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως και ως Ελληνίδα αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για την δικαίωση της πρότασής μου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων δήλωσε για την βράβευση του σπουδαίου Έλληνα καλαθοσφαιριστή «Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη, Η βράβευσή του τιμά το Ελληνικό μπάσκετ και δικαιώνει το ταλέντο και το ήθος του παίκτη».

Ο Βασίλης Σπανούλης στην ανακοίνωση του Βραβείου του, ανέφερε «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου τόσο για μένα, για την ομάδα μου, τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη». Τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού χαιρέτησαν με ιδιαίτερη χαρά την βράβευση του Σπανούλη.

Ο σπουδαίος Έλληνας παίχτης θα ταξιδέψει στο Βατικανό, στην μεγάλη επιστημονική, καλλιτεχνική και αθλητική τελετή όπου  σημαίνουσες προσωπικότητες αλλά και ταλαντούχοι νέοι από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν για να βραβευτούν, αλλά και για να προωθήσουν τον πολιτιστικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες, τη φιλία των λαών, αλλά να δώσουν νέες πλεύσεις σε όλους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί το Βραβείο Επιστήμης στην Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά του ΑΠΘ για το τεράστιο επιστημονικό της έργο και για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου μαστόδοντα 5,2 μ. στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς επίσης και στον φιλέλληνα ερευνητή παλαιοντολογίας, Ολλανδό Dick Mol.

Bραβεία Νέων

Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto 2013): στον εννιάχρονο VITALII NECHAIEV.  Είναι ένα παιδί που μέχρι τα 3 του χρόνια ήταν κωφό και σήμερα είναι μια παγκόσμια διάνοια στην ιστορία, ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Bohdan Khmelnytskyy, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Cherkasy (Ucraina).

Βραβείο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ιατρική  : Jack Andraka ( Η.Π.Α). Ο 15χρόνος Jack Andraka ειναι μαθητής λυκείου από το Μέρυλαντ και έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα. ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Βραβείο Σινεμά – Θέατρο : Olga Sutulova (Ρωσία)... Διεθνή καριέρα... έπαιξε στο Χόλυγουντ και στην ταινία Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Βραβείο Νομικών Σπουδών:  Guergana Lazarova Bechaux (Βουλγαρία), η οποία είναι πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής στη Γαλλία

Βραβείο Μουσικής: Elhaida Nadi (Αλβανία) που κάνει μεγάλη καριέρα στην ιταλία http://www.youtube.com/watch?v=a-mj8uQjmGA

Βραβείο Φωτογραφίας: Dominic Packulak Γερμανία
Επιλέχθηκε από τη Leika ως καλύτερος νέος φωτογράφος. Χρησιμοποιεί τεχνική 150 χρόνων

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΪΑ
Βραβείο Πολιτισμού: Καρδινάλιος Peter Turkson (υποψήφιος Πάπας από την Γκάνα) 

Βραβείο Επιστήμης : Ευαγγελία Τσουκαλά καθηγήτρια Παλαιοντολογίας στο Α.Π.Θ για την Ελλάδα & Dick MolΕρευνητής Παλαιοντολογίας για την Ολλανδία

Βραβείο Κινηματογράφου: O σκηνοθέτης του Χόλυγουντ Greg Bonnan. (η μοναδική εξαίρεση - θα του απονεμηθεί το βραβείο στο ίδρυμά του στην Αμερική)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ GIUSEPPE SCIACCA ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
O Giuseppe Sciacca (Ρώμη 12.08.1960 - 21.09.1986 †) ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής που, κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του, αποδείχθηκε πρότυπο ισχυρής ηθικής ακεραιότητας και μεγάλης γενναιοδωρίας προς τους συνανθρώπους του. Ένα τραγικό ατύχημα (δυσλειτουργία αλεξίπτωτου, κατά την διάρκεια εκδηλώσεως προς τιμήν της Παναγίας) του στέρησε την ζωή πάνω από το Ρωμαϊκό Ιερό. Η Διεθνής Ένωση Πολιτισμού και Εθελοντικής Εργασίας “Uomo e Società” («Άνθρωπος και Κοινωνία») και τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” τον επέλεξαν – εκείνον που είχε τάξει τον εαυτό του ως εκφραστή διαχρονικών αξιών – ως ένα πρότυπο για τις νέες γενεές, σε μια μέρα και μια εποχή που οι νέοι διέρχονται κρίση ταυτότητας.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.