Της έχει πάρει τον... αέρα

Written by  Ιαν 03, 2015

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, κάτι που επιβεβαίωσε και στην πρεμιέρα του Top 16 παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη με 61-69, με την οποία μπήκε με το «δεξί» στην πιο δύσκολη φάση της Ευρωλίγκα.

 

Με τους Οθέλο Χάντερ και Βασίλη Σπανούλη να κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση και να οδηγούν τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός έπαιξε την γνωστή πολύ καλή του άμυνα που εφαρμόζει από την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο του, ρίσκαρε με τα πολλά φάουλ και στο τέλος πήρε μια σημαντική νίκη που μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη στην προσπάθειά του όχι μόνο για πρόκριση στα play off, αλλά και να διεκδικήσει το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι γηπεδούχοι που, πριν την έναρξη της αναμέτησης εμφανιζονταν αποφασισμένοι να σπάσουν αυτήν την αρνητική εις βάρος τους παράδοση, ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και με την ώθηση του κόσμου τους, πήραν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (7-2 στο 5’). Οι «ερυθρόλευκοι» που έψαχναν τα πατήματά τους, αντέδρασαν, ισοφάρισαν αρχικά σε 12-12 με προσωπικούς πόντους του Λοτζέσκι και πέρασαν μπροστά στο τέλος τους δεκαλέπτου με καλάθι του Χάντερ για το 12-14.

Ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ και με μπροστάρηδες τους Χάντερ και Λαφαγιέτ, πήρε διαφορά 7 πόντων (17-24 στο 13’), αποδεικνύοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό» στο ξεκίνημα του Top 16.

Η διαφορά έφτασε και το +8 για τον Ολυμπιακό (21-29 στο 18’) με τρίποντο του Σπανούλη, όμως τα πολλά φάουλ που έστελναν τους παίκτες της Μάλαγα στη γραμμή των βολών, επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να μειώσει στον πόντο, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 29-32.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ακουμπήσει η μπάλα μέσα στη ρακέτα με τους Χάντερ και Πρίντεζη –που δείχνει να βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του – να κερδίζουν τις μάχες, ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, κρατώντας σε μικρή απόσταση τη Μάλαγα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 45-48 και να έχει κατά κύριο λόγο τον έλεγχο του ρυθμού στο παιχνίδι, που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο.

Με γρήγορο σερί 0-5 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +8 (45-53) και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η Μάλαγα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το τρίποντο του Σπανούλη στο 34’ ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (50-59) και εκεί άρχισε απλά η διαδικασία υπεράσπισης των κεκτημένων από τους «ερυθρόλευκους».

Οι τελευταίες ελπίδες των γηπεδούχων χάθηκαν όταν ο Κουζμίνσκας με το σκορ στο 61-66 και με 52’’ να απομένουν είχε 0/2 ελεύθερες βολές και ουσιαστικά κλώτσησε και την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του να πλησιάσει περισσότερο. Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη που ακολούθησε, έγραψε το τελικό 61-69 που χάρισε στον Ολυμπιακό την πρώτη του νίκη στο Top 16 απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που είναι σίγουρο ότι θα κάνει πολλές ζημιές στην διάρκεια αυτού του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Οθέλο Χάντερ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα τουΟλυμπιακού, αφού εκμεταλλεύτηκε τις πάσες τουαρχηγού του και με τους 18 πόντους του και τα 7 ριμπάουντ που μάζεψε κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ. Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του συνεχίζει μια εκπληκτική χρονιά, με ένα εντυπωσιακό double-double έχοντας 11 πόντους και 10 ασίστ.

Από την Μάλαγα που είδε την έδρα της να «σπάει» με το «καλημέρα» του Top 16 ο Γκρέιντζερ με 15 πόντους και 3 ασίστ και ο Κουζμίνσκας με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει την ευκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο που απογοήτευσε στην πρεμιέρα της απέναντι στην Νιζνί να κάνει το 2-0 στον όμιλό του και να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στα play off και να διεκδικήσει, ελπίζοντας με πλεονέκτημα έδρας, την πρόκρισή του στο Final Four της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-32, 45-48, 61-69

Μάλαγα (Πλάθα): 13/40 δίποντα, 3/17 τρίποντα, 26/36 βολές, 25-16 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 7 λάθη

Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): 18/31 δίποντα, 9/32 τρίποντα, 6/12 βολές, 27-12 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 10 λάθη

Μάλαγα: Βασιλειάδης 3, Τούλσον 5, Τόμας 11, Νγκουιρανέ, Σουάρεθ 3, Καράχοντζιτς, Γκρέιντζερ 15, Βάσκεθ 11, Κουζμίνσκας 12, Στέφανσον, Γκριν, Γκολούμποβιτς 1

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 7, Χάντερ 18, Ντάνστον 1, Σπανούλης 11, Σλούκας 5, Πρίντεζης 8,  Μάντζαρης, Καββαδάς, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 9, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.